Ohjelmistopäällikön vastuualueena on erityisesti suomenkielisen tv-kanavaperheen kokonaisuuden ja yhteistyön kehittäminen. Pesonen vastaa myös eräiden ohjelmatoimintaa tukevien yksiköiden kuten YLEn Kansainvälisen ohjelmahankinnan, YLEn Yhteistuotantojen, YLE Exportin, YLE Importin ja YLEn Asiakkuusyksikön toiminnasta.

Pesonen toimii tällä hetkellä YLEn Kansainvälisen ohjelmahankinnan päällikkönä. Sitä ennen hän työskenteli YLE FST:n ohjelmistopäällikkönä, ohjelmalinjan päällikkönä, lasten- ja nuortenohjelmien toimituksen esimiehenä sekä useissa erilaisissa toimittajan tehtävissä ruotsinkielisessä yksikössä.

Pesonen raportoi Asia- ja kulttuuri-YLEn ohjelmistoalueen johtaja Olli-Pekka Heinoselle. Asia- ja Kulttuuri-YLEn nykyinen ohjelmistopäällikkö Päivi Kärkkäinen siirtyy joulukuun alussa Suomen Kansallisoopperan pääjohtajaksi.