Amazon, joka on nettikirjakaupan uranuurtaja, tekee nyt historiallisesti ison harppauksen sähköisen paperin suuntaan. Amazon Kindle on laite, johon voi ladata kirjoja, blogeja, aikakauslehtiä ja sanomalehtiä luettavassa formaatissa. Jälki on kuin paperille painetussa julkaisussa, Amazon väittää.

Amazonilla on 90.000 kirjaa ladattivissa 9,90 dollarin kappalehintaan. Lehdistä ovat ladattavissa The New York Times, Wall Street Journal, Washington Post, Atlantic Monthly, TIME ja Fortune. Aikakauslehtien kuukausitilaus maksaa 1,25 –3,49 dollaria.

Amazon Kindle
Amazon Kindle

The Kindle Storessa on mukana myös joukko kansainvälisiä sanomalehtiä. Ranskasta on tarjolla Le Monde, Saksasta Frankfurter Allgemeine, Irlannista The Irish Times. Sanomalehden kuukausitilaus maksaa 5,99 –14,99 dollaria.

Amazon on kehittänyt Kindleä yli kolme vuotta.

Amazon kertoo, että lataamiseen ei tarvita erityisiä tietoliikenneyhteyksiä. Se ottaa yhteyden normaalin matkapuhelinliittymän kautta.