.

Lopulliset tulokset julkistetaan 10. tammikuuta 2008. Palkinto on molemmissa sarjoissa 16 800 euroa.

Tuloksellisuus ratkaisee

Kilpailun tavoitteena on kiinnittää huomiota kampanjoiden tuloksellisuuteen, joka on töiden tärkein arviointikriteeri. Kilpailutyön on osoitettava selvä yhteys tuloksen parantumiseen tai annettava kiistaton näyttö muusta tuloksellisuudesta. Olennaista on, että asetetut tavoitteet on saavutettu ja että tätä voidaan tulosten perusteella luotettavasti arvioida.

Loppukilpailussa ovat seuraavat työt:
A-sarjassa (lanseeraukset) shortlistalle ovat päässeet (suluissa mainostoimisto)

Folkhälsan, Finlands Svenska Idrott ja Finlands svenska Märthaförbund: Gåkampen (Mainostoimisto Kaktus)
HK Ruokatalo Oy: HK Potku ”Sopivasti tulinen pikaruoka” (Mainostoimisto PHS)
Nanso Group Oy: Toimistopaita (DDB Helsinki)
Saintex Oy: Flashpins heijastimet (Rocky Advertising)
TeliaSonera Oyj: Minun Sonera (Mainostoimisto KING)

B-sarjan (markkinoilla jo olevat tuotteet, palvelut, merkit ja yritykset) shortlistalaiset ovat

Berner Oy: XZ hiustenhoitotuotteet (Family Inc.)
Finnair Oyj: Finnair kesähinnat 2007 (SEK & Grey)
Kokoomus: Eduskuntavaalikampanja 2007 (Bob Helsinki)
Oy Leiras Finland Ab: Leiras – myynnin ja tuloksen täyskäännös kiitoksen voimalla (Bob Helsinki)
VR Osakeyhtiö: Uusi Juna-Aika (Dynamo Advertising)

Moniportainen arviointiprosessi

Kilpailutöiden esikarsinnasta ja shortlistan valinnasta vastasi kolme esituomaristoa, jotka koostuivat markkinoijista, mainonnan suunnittelijoista sekä mediasuunnittelun, tutkimuksen, opetuksen ja medioiden edustajista. Esituomarit arvioivat kilpailutyöt ottaen huomioon niiden strategian, toimenpiteet, budjetin ja tulokset suhteessa asetettuihin tavoitteisiin.

Tämän jälkeen TNS Gallup Oy tutkii shortlistakampanjat kohderyhmää mahdollisimman hyvin vastaavalla otoksella. Kilpailun lopullisen ratkaisun tekee ylituomaristo.

Voittajat julkistetaan tammikuussa 2008

AdProfit 2007:n palkinnot jaetaan 10. tammikuuta 2008. Kilpailun lopullisen ratkaisun tekee ylituomaristo, jonka jäsenet ovat brändijohtaja Hanna Hiekkamies/Valio Oy, toimitusjohtaja Tina Terho/ Happi Mindshare Oy, projektijohtaja Nando Malmelin/Tulevaisuuden tutkimuskeskus, strategiajohtaja Tommi Laiho/ PHS Helsinki, toimitusjohtaja Andrew Cannon/TNS Radar ja myyntijohtaja Tomi Takanen/Yhtyneet Kuvalehdet. Ylituomariston puheenjohtaja on Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL:n hallituksen puheenjohtaja, Jari-Pekka Rautamaa.

AdProfit – tuloksellista mainontaa -kilpailun järjestäjät:
Aikakauslehtien Liitto, Mainostajien Liitto, Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL, Outdoor Finland -Suomen Ulkomainosliitto, Sanomalehtien Liitto, Suomen Asiakkuusmarkkinointiliitto, Suomen Radioiden Liitto ja Suomen Televisioiden Liitto