Raadin mukaan Oili on kuin räätälintyönä tehty puku, tai yksityiskohtia myöten viimeistelty design-esine.

Muut palkitut lehdet olivat Sanoma Osakeyhtiön Sanomia ja Metsähallituksen Metsä.fi. Sanomiaa pidettiin ammattimaisesti tehtynä lehtenä, jossa on omintakeisia, toimialasta nousevia juttutyyppejä. Metsä.fi on puolestaan lehti, jossa tabloid-formaattia on osattu hyödyntää oikein. Metsä.fi sai maininnan myös parhaasta kuvareportaasista.

Henkilöstölehtipäivä on ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n vuosittain järjestämä tapahtuma, jossa palkitaan lehtikatsaukseen ilmoittautuneista lehdistä parhaat. Tänä vuonna katsaukseen osallistui 28 lehteä ja varsinaiseen Henkilöstölehtipäivään noin 80 lehtityön ammattilaista.

Tuomaristoon kuuluivat Taideteollisen korkeakoulun valokuvauksen ja kuvallisen viestinnän professori Merja Salo, Kynämiehessä asiakaslehdistä vastaava johtaja Sirpa Alhava sekä art director Ann-Christine Ekholm SEK-ryhmästä.

Taso vähintäänkin tyydyttävä

Tänä vuonna raati kiinnitti huomiota erityisesti lehden kokonaisuuden eheyteen ja lehden rakenteeseen. ”Juttujen ja niihin liittyvien visuaalisten ratkaisujen hierarkia, juttutyyppien selkeys, tekstien mitat ja kuvien määrä ovat asioita, joista kokonaisuus rakentuu. Näillä kriteereillä arvioituna suomalaisen henkilöstölehdistön taso näyttäisi olevan vähintäänkin tyydyttävä”, kommentoi tuomariston puheenjohtaja professori Merja Salo kilpailun tasoa.

Salon mukaan lehtien luettavuutta ja kiinnostavuutta pystyttäisiin parantamaan panostamalla rakenteen ennakkosuunnitteluun enemmän, ja lehti lunastaisi paremmin paikkansa vuorovaikutuksen kanavana.