”Viro on minulle Tallinnassa jo aikaisemmin asuneena ja työskennelleenä tuttu toimintaympäristö, joten mahdollisuus palvella asiakasverkostoamme myös siellä on paitsi haastava, myös kiehtova lisä nykyiseen toimenkuvaani”, Samuel Sorainen sanoo.

”Jos viestintä on Suomessa vielä suhteellisen nuori asiantuntijapalvelun ala, on se sitä myös Virossa. Uskommekin, että vaikka sikäläisille markkinoille voi kenties implementoida joitain täällä jo tehokkaaksi havaittuja markkinointiviestinnän toimintamalleja, toimintakenttäni laajentamisen myötä meillä on myös Suomessa mahdollisuus oppia lisää ja osallistua kokonaan uusien viestintämallien luomiseen. Virolainen ennakkoluulottomuus ja kehityksen nopeus kaikilla aloilla on erittäin kiehtovaa”, Sorainen toteaa.

Samuel Sorainen on työskennellyt Hill & Knowltonissa viestintäkonsulttina vuodesta 2002 lähtien ja on vastannut erityisesti innovatiivisten markkinointiviestintäratkaisujen kehittämisestä. Ennen H&K:ta hän oli perustamassa viihdealan viestintään erikoistunutta PR-toimisto Noisy Promotionia sekä työskenteli konsulttitoimisto Result Venture Knowledgessa.

Vuosina 1998-99 Sorainen työskenteli Matkailun Edistämiskeskuksen Tallinnan toimistossa projektipäällikkönä. Hänellä on BA-tutkinto (kansainvälinen liiketoiminta) Concordia International University of Estonia:sta (1995-99).