“Divaani on lehti naisille, joille koti on päättymätön projekti. Se puhuttelee valikoivaa kodinlaittajaa, joka edellyttää lehdeltään sekä tyyliä että rohkeutta”, lehden päätoimittajaksi valittu Jenny Brandt sanoo. Hän on aiemmin työskennellyt Avotakka-lehden toimituspäällikkönä. Lehden ulkoasuvastaavaksi on kutsuttu Deko-lehden AD Anu Koski.

“On ollut yllättävää huomata, kuinka kiihkeästi tietty osa suomalaisista naisista suhtautuu sisustamiseen. Sisustamisella halutaan ilmaista yhä enemmän omaa tyyliä ja persoonaa, ja siitä puhutaan samaan tapaan kuin pukeutumisesta”, Brandt sanoo.

“Toinen kiinnostava trendi on, että kodeista halutaan nauttia. Se, mitä vielä jonkin aikaa sitten pidettiin elitistisenä vouhotuksena, on nyt yleistymässä. Sadevesisuihkut, ulkoporeammeet ja kotiteatterihuoneet ovat merkkejä siitä, että suomalainen haluaa kodiltaan yhä enemmän.”

Divaanin päätoimittaja Jenny Brandt
Divaanin päätoimittaja Jenny Brandt

Kotibuumi jatkuu

Divaanin konseptia ohjasi havainto siitä, että kotibuumi jatkuu ja voimistuu. Suomalaiset satsaavat koteihinsa enemmän kuin koskaan. He ovat myös valmiimpia sijoittamaan kalliisiin huonekaluihin ja kodin tekniikkaan kuin eurooppalaiset keskimäärin.

Bonnierin lokakuussa Taloustutkimuksella teettämän telebus-kyselyn mukaan 56 prosenttia suomalaisista 35-54-vuotiaista naisista on valmis tinkimään muista menoista sisustuksen vuoksi. Samasta, yli 700 000 naisen kohderyhmästä, 35 prosenttia kertoo tekevänsä lähiaikoina remonttia tai isoa muutostyötä kodissaan. Ja peräti 66 prosenttia kohderyhmän naisista haluaa, että heidän sisustusratkaisunsa herättävät myönteistä huomiota.

Divaani on ylellisen kaunis ja palveleva lehti, jossa myös artikkelit ovat huolellisesti työstettyjä. Artikkeleissa käsitellään mm. asumisen ilmiöitä ja perhesuhteita.

Olivia onnistui

Bonnier Publicationsin ensimmäinen oma suomalainen lehtikonsepti on Olivia, joka lanseerattiin vuoden 2007 helmikuussa. Lehden suosio on yllättänyt kustantajan.

Olivia on osoittanut, että tarkasti kohdennetuille aikakauslehdille on yhä enemmän tilaa. Lukijat arvostavat sitä, että lehden tekijät puhuttelevat häntä oikein, Bonnier Publications Oy:n toimitusjohtaja Marjaana Toiminen sanoo.

Divaanin konseptin takana on seitsenhenkinen kehitysryhmä, jonka ydinjoukko on sama kuin Oliviassa. Lehti toteutaan suomalaisin voimin, mutta sen sisällössä hyödynnetään osaksi Bonnierin sisustuslehtien, etupäässä Tanskan markkinajohtajan Bo Bedren, materiaalia. Noin kolmannes lehden materiaalista on muokattu kansainvälisistä lähteistä konseptiin sopivaksi.

Vuonna 2008 Divaani ilmestyy 9 kertaa. Lehden ensimmäinen numero ilmestyy maaliskuussa.

Bonnier Publications Oy julkaisee Suomessa kahdeksaa aikakauslehteä, joista suurin on yli 430 000 lukijan Tieteen Kuvalehti. Oliviaa ja Divaania lukuunottamatta lehdet ovat käännöslehtiä, joiden toimitukset ovat Tanskassa. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna runsaat 18 miljoonaa euroa. Bonnier Publications on osa kansainvälistä mediakonserni Bonnieria, johon kuuluu yli 150 yritystä 20 eri maassa. Bonnier Publications Oy aikoo seuraavien vuosien aikana lanseerata lukuisia aikakauslehtiä Suomessa.