Oulun seudun ammattiopiston (OSAO) Myllytullin yksikkö aloittaa kouluttamaan graafisenalan osaajia. Painotuotantoassistentin tutkintoon johtava painoviestinnän koulutusohjelma alkaa syksyllä 2008.

Painotalot ovat pitkälle automatisoituja ja työntekijöiltä vaaditaan teknologisen osaamisen lisäksi tarkkuutta, pitkäjänteisyyttä ja tuotteen luonteen ymmärtämistä. OSAO:n aloittamalla koulutuksella pyritään vaikuttamaan painotalojen ammattitaitoisen työvoiman riittävyyteen ja laadukkaiden painoviestintätuotteiden saatavuuteen koko Pohjois-Suomen alueella.

Oulun seudun ammattiopiston suunnittelija Heikki Keränen kertoo koulutuksen alkavan työelämän tarpeista ja tuoreiden selvitysten lupaavan alalle vakaata työllistymistä lähitulevaisuudessa. Oulun seudulla toimivat alan yritykset ovat olleet mukana jo koulutuksen järjestämisvaiheessa ja tulevat osallistumaan koulutuksen toteutukseen.

”Kysyntää ja tarvetta ammattitaitoisille työntekijöille painoalan yrityksissä jo nyt ja tekijät valtaosaltaan suurta ikäluokkaa, joka jäämässä pikkuhiljaa pois työelämästä” kertoo Keränen.