Tehyläiset ovat melkoisesti julkisen median varassa työstaistelutiedoissaan. Toki työpaikoillakin kerrotaan tilanteesta, mutta media vaikuttaa enemmän mielialoihin kuin omat kanavat. Julkinen mielipide ohjaa käyttäytymistä ja työtaistelun kulkua enemmän kuin neuvottelut.

Tehy on saanut toistaiseksi lievää sympatiaa medialta toimiaan kohtaan. Varsinkin Yleisradion demaritaustaiset työmarkkinatoimittajat pitävät jatkuvasti huolen siitä, että lähes jokaisen jutun yhteydessä tulee mainituksi, kuinka ”kokoomus on luvannut hoitajille huimat palkankorotukset ja näin kokoomus sai viekkaudella ja vääryydellä vaalivoiton”, mikä demareita jaksaa harmittaa edelleenkin. Poliittisen median uutisoinnissa paistaa selvästi värittyneisyys tehyläisten puolesta.

Tehy on vetämässä pussiin enemmän kuin mikään ryhmä pitkään aikaan, mutta toisten kateudesta ei ole vielä kerrottu julkisuudessa mitään, vaikka sitä on paljon liikkeellä mm. opettajien taholla.

MTV3:n uutistoimitus tuo Yleisradiota tasapuolisemmin esiin myös työnantajien näkemykset ja potilaiden eli asiakaskunnan mielipiteet. Ääneen ovat päässeet jopa yksityisen sairaanhoidon edustajat, jotka ovat kertoneet, miten ne aikovat osallistua irtisanoutumisen aikana sairaiden ja synnyttäjien hoitamiseen.

Tehyn tiedotus toimii toistaiseksi suhteellisen hyvin: tiedotteita sataa tuhkatiheään ja infoja järjestetään. Mutta siinä vaiheessa, jos irtisanoutumisten takia alkaa tulla esimerkiksi potilaskuolemia, tilanne kyllä muuttuu Tehylle katastrofaaliseksi. Syypäiksi leimataan tietenkin Tehy, joka tämän koko sotkun on aiheuttanut. Työnantaja luonnollisesti pesee kätensä kaikista hoidon takaiskuista, vaikka sillä onkin juridinen vastuu sairaanhoidon turvaamisesta. Tehylle tämä on silloin varsinainen kriisiviestinnän koetinkivi, jollaista Suomessa ei ole ennen nähty. Uskooko media enää siinä vaiheessa, että Tehy on oikealla asialla?

Ilman median tuomaa huomioarvoa tämäkin työtaistelu jäisi pelkäksi työmarkkinahäiriöksi. Nyt siitä on tehty koko kansaa ravisuttava näytelmä. Mikään megaluokan dramaattinen tapahtuma tämä ei kuitenkaan ole, koska sairaanhoito ei varmaankaan lopu työtaistelun kuluessa. Työssäolevat ja yksityiset firmat pitävät huolen, että kuolemansairaat kuitenkin hoidetaan. Täytyy muistaa, että todellisuudessa vain noin 10 prosenttia tehyläisistä on julkisesti aikonut sanoutua irti työstään. Siis 90 % edelleen jatkaa työtä eli missä on pihvi? Tehy on onnistunut tiedotuksessaan tähän mennessä hyvin, koska moni luulee, että luvut ovat ikään kuin päinvastoin.