Suomen viidenneksi suurin seitsenpäiväinen sanomalehti,
Keskisuomalainen on julkistanut uuden verkkolehtensä. Keskisuomalainen on siirtynyt verkkokeskustelussa jälkimoderointiin. Keskustelukommentit tulevat saman tien julki. Tämä käytäntö on vielä harvinainen lehdistössä.

Sekä ulkoasu, sisältö että palvelun vuorovaikutteisuus uudistuivat
samalla kertaa. Myös lehden osoite muuttui. Se on nyt www.ksml.fi.

Uudistuksen tavoitteena on nostaa lehden verkkosivut kehityksen kärkeen. Lukijalle näkyvimmät muutokset ovat mahdollisuus kaikkien juttujen kommentointiin sekä verkkolehden entistä suurempi avoimuus.

Nyt jokaista lehden toimituksellista juttua voi kommentoida suoraan jutun perään. Sen jälkeen, kun päivän uutiset ovat jo kadonneet palvelun etusivulta, keskustelu siirtyy verkkolehden keskustelupalstalle.

Verkkolehden sisältö on uudistunut myös reaaliaikaisemmaksi.
Verkkotoimitus päivystää aamusta iltaan eikä verkkolehden sisältö enää nojaa yhtä vahvasti paperisen lehden sisältöön kuin ennen. Suurin osa lehden sisällöstä on nyt maksutonta. Maksullisina tuotteina säilyvät digilehti, eli päivän lehden sähköinen kopio sekä sanomalehden arkisto.

Sisällöllisesti uudistunut verkkolehti nojaa paikallisuuteen,
nopeuteen ja viihdyttävyyteen.

Lukijat pääsevät vaikuttamaan entistä paremmin juttujen tärkeyteen. Etusivulla on valmiit linkit muun muassa päivän ja viikon eniten luettuihin juttuihin sekä kiinnostavimpiin keskusteluihin.

Muutoksia on tapahtunut myös verkkolehden tekniikassa. Keskisuomalaista tehdään norjalaisella scenic-julkaisujärjestelmällä. Lehti otti sen käyttöön ensimmäisenä Suomessa. Samaa järjestelmää käyttävät muun muassa
brittiläiset The Times, The Independent ja The Sun sekä ruotsalaiset Aftonbladet ja Svenska Dagbladet. Uusi julkaisujärjestelmä mahdollistaa nopean uutisoinnin sekä paremman kuvan ja videon käytön.

Verkkolehden strategisena tehtävänä konsernissa on tukea sanomalehteä ja antaa toimitukselle mahdollisuus vuoropuheluun lukijoiden kanssa. Uuden verkkolehden tavoite on yksinkertainen: olla edelleen maakunnan paras ja nopein uutisväline verkossa ja nousta Suomen johtavaksi maakuntalehden verkkopalveluksi – yhdessä Savon Sanomien kanssa, jonka kehitystyö on konsernissa seuraavaksi vuorossa. Savon Sanomat uudistuu samalle tekniselle alustalle. Ensi vuonna konserni uudistaa vielä Warkauden Lehden ja Iisalmen Sanomat.