C More Entertainment AB, eli CANAL+, Nelonen ja jääkiekon SM-liiga ovat tehneet viisivuotisen sopimuksen SM-liigan otteluiden televisioinnista. Syyskuussa alkanut SM-liigakausi päättää edellisen tv-sopimuskauden, joten uusi sopimus syntyi hyvissä ajoin ennen nykyisen sopimuskauden päättymistä. Uusi sopimus on viisivuotinen ja se alkaa kaudesta 2008 ja kestää aina vuoteen 2013.

Tuoreen sopimuksen myötä CANAL+ jatkaa yksinoikeudella tiistain ja torstain runkosarjaotteluiden suoria tv-lähetyksiä. Merkittävään rooliin noussut CANAL+:n ottelustudio jatkuu tulevinakin kausina. Ottelutapahtumien lisäksi lähetysten sisällöllisestä kiinnostavuudesta vastaavat kanavan asiantuntevat selostajat sekä studio- ja selostamokommentaattorit.

CANAL+ Suomen toimitusjohtaja Caspar Berntzen uskoo SM-liigan vetovoimaan suomalaisilla tv-markkinoilla.

”CANAL+:lla on erittäin vahva usko jääkiekon SM-liigaan Suomen suosituimpana urheilusarjana. Tuore sopimus todistaa, että haluamme sitoutua jatkossakin vahvasti SM-liigan tv-lähetysten kehittämiseen niin sisällöllisesti kuin markkinoinnillisesti. Uusi sopimus vahvistaa asemaamme Suomen johtavana urheilukanavana”, Berntzen toteaa.

”Haluamme yhteistyössä SM-liigan kanssa kehittää pitkäjänteisesti lajin tunnettavuutta sekä sen roolia Suomen suosituimpana joukkuelajina. Kolmen viime kauden aikana olemme onnistuneet luomaan erinomaisen tv-tuotannon, jonka kehitystyö tulee jatkumaan vahvasti tulevallakin sopimuskaudella”, Berntzen lupaa.

Jääkiekon SM-liigan hallituksen puheenjohtaja Timo Rajala korostaa tv-sopimuksen merkitystä liigalle ja seuroille.
”Päätös yhteistyön jatkamisesta CANAL+:n ja Nelosen kanssa syntyi SM-liigassa ja sen hallituksessa yksimielisesti”, Rajala sanoo.

”Uuden sopimuksen tarjoamat resurssit tekevät SM-liigasta taloudellisesti ja urheilullisesti entistä kilpailukykyisemmän. Pitkäaikainen tv-sopimus vahvistaa jääkiekkoilun asemaa Suomen palloilulajien ykkösenä ja varmistaa liigatuotteen kehittämisen entistä parempaan suuntaan”, Rajala jatkaa.

SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen painottaa uuden sopimuksen merkitystä kansainvälisessä kilpailussa.
”Sopimuksemme on taloudellisesti ainutlaatuinen suomalaisessa urheiluhistoriassa. Pystymme jatkossa paremmin vastaamaan kansainväliseen kilpailuun lajimme sisällä. Seuroille saatavat taloudelliset resurssit ovat nyt selkeästi paremmat kuin vanhassa sopimuksessa. Toivottavasti ne voidaan valjastaa lajimme kehittämiseen”, Vuorinen sanoo.

Ohessa alustava ottelujen televisiointijako kausille 2008 – 2013 CANAL+:n ja Nelosen välillä. Ottelut ja muut SM -liigaohjelmat päätetään aina kausikohtaisesti.

CANAL+

  • Tiistain ja torstain ottelut runkosarjassa yksinoikeudella
  • Neljännesfinaalit yksinoikeudella
  • Semifinaalit yhteistyössä Nelosen kanssa

Nelonen

  • Kuukauden ottelu, lauantaisin kello 17.00
  • Finaalit yksinoikeudella
  • Semifinaalit yhteistyössä CANAL+:n kanssa