Kivistön kirje saapui maanantaina Julkisen sanan neuvoston kannatusyhdistyksen puheenjohtajalle, joka on Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen. Kirjeessä ei ole perusteluja eroamiselle, mutta viime perjantaina ilmestyneessä Kansan Uutisten Viikkolehdessä Kivistö kertoo Yleisradion A-studion raportista, jonka hän koki kostoksi JSN:n antamalle langettavalle päätökselle.

JSN:llä on kaksi varapuheenjohtajaa Matti Rönkä ja Jari Lindholm, joiden johdolla neuvosto toimii ennen kuin uusi puheenjohtaja valitaan. Perussopimuksensa mukaan neuvosto itse valitsee itselleen puheenjohtajan.

Julkisen sanan neuvosto on lehdistön, radion ja television piirissä toimiva itsesääntelyelin, joka tulkitsee hyvää journalistista tapaa sekä puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta. Toimittaja- ja kustantajajärjestöt perustivat JSN:n 1968. Sen kymmenestä edellisestä puheenjohtajasta kahdeksan oli juristeja ja kaksi yhteiskuntatieteilijöitä.

JSN:n kannatusyhdistyksen yhteisöjäseniä ovat Aikakauslehtien liitto, Kaupunkilehtien liitto, Paikallislehtien liitto, Radio- ja televisiotoimittajien liitto, Sanomalehtien liitto, Suomen Journalistiliitto, Suomen Radioiden liitto, Suomen Televisioiden liitto ja Yleisradio Oy.