Sanoma Kaupunkilehdet avaa 17.10. täysin uudenlaisen, paikallisia uutisia reaaliajassa välittävän verkkopalvelun osoitteessa www.vartti.fi. Sivustolla julkaistaan lukijoiden uutiskuvia ja tekstareita.

Samalla Kaupunkilehdet ryhtyy tuottamaan Ilta-Sanomien verkkosivuille paikallista uutissisältöä.

”Vartti.fi:stä saa tietää, mitä pääkaupunkiseudulla tapahtuu juuri nyt. Paikallisuutiset sekä lukijoiden ottamat uutiskuvat ja tekstiviestit päivittyvät palvelussa jatkuvasti. Saamme jo nyt paikallisia uutiskuvia lukijoilta useita satoja kuukaudessa ja uskon uuden palvelun moninkertaistavan niiden määrän”, päätoimittaja Janne Kaijärvi kertoo.

”Avaamme myös toimitusprosessin läpinäkyväksi verkkoon. Juttuaiheita saa kommentoida ja niistä voi käydä keskustelua jo etukäteen”.
Lehden sivuilla uudistus näkyy kasvavana sivumääränä sekä entistä kiinnostavampana ja paikallisempana sisältönä. Pääkaupunkiseudun osapainosten määrä nousee viidestä seitsemään. Lehti jaetaan jatkossa koteihin kerran viikossa keskiviikkoisin ja sunnuntain painoksen ilmestyminen päättyy pääkaupunkiseudulla 14.10.

”Lukijamme ovat kahdessa vuodessa ottaneet Vartin loistavasti vastaan. Kehitämme tällä uudistuksella lehdestä ja verkosta täysin uudenlaisen paikallisen median, joka muun muassa mahdollistaa ultra-paikallisen uutisen välittämisen reaaliajassa lukijan kännykkään lähes ilmaiseksi”, Kaijärvi jatkaa.

Uuden verkkopalvelun lisäksi Kaupunkilehtien toimitus alkaa tuottaa paikallisuutisia Ilta-Sanomiin.

”Saamme Ilta-Sanomiin aivan uudenlaista uutissisältöä todella nopeasti, minkä ansiosta lukijamme erityisesti pääkaupunkiseudulla saavat yhä parempaa palvelua verkossa”, Ilta-Sanomien vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja luonnehtii.

Kaupunkilehtien suosio on kasvanut tasaisesti sekä lukijoiden keskuudessa että ilmoitusvälineenä.

”Tiukassa kilpailutilanteessa Vartin ilmoitusmyynti kasvoi edellisvuoteen verrattuna 40 prosenttia ja myös alkanut syksy näyttää hyvältä”, Sanoma Kaupunkilehdet Oy:n toimitusjohtaja Niko Ruokosuo sanoo.

“Hyvässä myötäisessä vastaamme muuttuvaan mediakulutukseen, eli lukijoiden tarpeeseen saada ja jakaa paikallista sisältöä ja käydä näistä asioista keskustelua verkon välityksellä. Kaikkien kotiin jaettavien lehtiemme siirtyessä Vartin brändin alle, voimme tehdä tämän lähes koko Etelä-Suomen alueella”, hän toteaa.