Nuoremmissa ikäryhmissä ja miesten keskuudessa kuuntelu korostuu selvästi; 15–24-vuotiaista jo lähes puolet kuuntelee radiota Internetin välityksellä ja 15–54-vuotiaista miehistäkin joka neljännes.

-Nettikuuntelu lisääntyy varmasti ja luvut ovat tietysti kasvaneet selvästi verrattuna siihen mitä Kansallisen Radiotutkimuksen yhteydessä on mitattu aikaisempina vuosina. On mielenkiintoista nähdä kuinka paljon kuuntelu kasvaa tästä tutkimuksesta seuraavaan, joulukuussa julkaistaviin tuloksiin, kertoo RAB:n mediajohtaja Juha Ourila.

Radion kuuntelu Internetin kautta avaa paljon uusia kuuntelumahdollisuuksia. Käytännössä kaikki radiokanavat ovat nyt kaikkien ulottuvilla kuuluvuusalueesta huolimatta. Myös erityisesti nuorison keskuudessa monen päätelaitteen samanaikainen käyttö, ”multi tasking”, tuntuu lisääntyvän. Ihmiset ovat entistä enemmän tietokoneen ruudun äärellä hoitaen sosiaalisia suhteita, surffaillen eri saiteilla, tehden töitä, opiskellen, pelaten jne. – ja samalla radiota kuunnellen. Samaan aikaan perinteiset päätelaitteet ovat edelleen käytössä.

Tällä hetkellä käytännössä kaikki suomalaiset radiokanavat ovat netissä ja se mahdollistaa myös oman, paikallisen kanavan kuuntelun kotikontujen ulkopuolella, jatkaa Ourila. Radiomainostajan kannattaa muistaa, että jokainen nettikuuntelija on tietysti samalla jo valmiiksi netissä – yhden klikkauksen päässä toivotusta kohteesta.

Suomalaisista radiokanavista netin kautta kuunnelluimpia ovat tällä hetkellä Radio Nova ja NRJ. Jonkin verran näille jää Ylen kanavista netissä kuunnelluin eli YleX.

Nettikuuntelu eroaa normaalista radiokuuntelusta jonkin verran siinä, että nettiradio näyttäisi tavoittavan erityisesti kotona kaikissa ikäryhmissä; nettikuuntelijoista 76 % ilmoitti kuuntelevansa nettiradiota kotona.