Sfnetin keskustelupalstalla ihmetellään seuraavaa mainintaa Subtv:n käyttöehdoissa: ”Sääntöjämme päivitetään ja muutetaan jatkuvasti, joten kehoitamme sinua lukemaan ne säännöllisesti (esim. pari kertaa kuukaudessa), jotta olet tietoinen tekemistämme muutoksista ja päivityksistä. Muista, että sinua sitovat ne säännöt, jotka ovat kulloinkin voimassa.”

Kirjoittaja kysyy, voiko tällainen ehto olla käyttäjää sitova? “Jos luen säännöt tänään, Subtv muuttaa niitä huomenna ja luen säännöt uudestaan kahden viikon kuluttua, olenko sitoutunut esimerkiksi maksamaan palvelusta jäsenmaksua, jos sellainen on ehtoihin tuossa välissä lisätty?”

“Voiko käyttäjältä kohtuudella odottaa, että hän seuraa sääntöjä säännöllisin väliajoin ja huomaa kaikki niihin tehdyt muutokset?
Yleensä tämä on mielestäni hoidettu niin, että ehdot on kerralla
laadittu kunnollisiksi ja mahdollisista muutoksista tiedotetaan
käyttäjille hyvissä ajoin joko palvelussa tai esimerkiksi sähköpostilla”, kirjoittaja arvostelee.

Lue koko kommentti

Subtv tekee jatkossa bisnestä videoilla

Subtv ilmoittaa ehdoissaan, että Subjectilla/MTV:llä/SubTV:llä on oikeus nyt ja tulevaisuudessa valmistaa kappaleita, jakaa ja myydä DVD- ja VHS-tuotantoja, kirjoja, lehtiä sekä kaiken muun nykyisen ja tulevan median kautta jakaa ja myydä aineistoa, johon sisältyy elokuvat/videoklipit Subject-sivustolta

Monikohan videon tallettaja huomaa tämänkin kohdan? ”Lataamalla aineistoa Subject-palveluun ja hyväksymällä nämä ehdot, sinä luovutat yksinomaisesti Subjectille/MTV:lle/SubTV:lle osan oikeuksistasi, mikä tarkoittaa, että: Subjectilla/MTV:llä/SubTv:llä on oikeus saattaa elokuvat/videoklipit yleisön saataviin www.xyx.fi tai muun MTV:n/SubTV:n määrittämässä URL-osoitteessa sijaitsevan sivuston kautta.”

“Subjectilla/MTV:llä/SubTV:llä on oikeus käyttää ja saattaa elokuvat/videoklipit yleisön saataviin kaikilla konsernin tv-kanavilla, sekä mtv3.fi, ja subtv.fi-sivustoilla sekä jakaa aineistoa kännyköihin.”

Mitenkähän videon tallettaja sitten suunsa laittaa, kun yllättäen huomaakin, että hauskassa tunnelmassa sutaistu video ilmestyykin yllättäen muilla kanavilla ihan eri yhteydessä?

Subtv:n videosivusto