Suositun Urheilukanavan maksullinen kanava Urheilu+Kanava on surkuhupaisa osoitus maksutelevisioiden ankarasta kilpailusta niiden koettaessa hankkia uusia katsojia. Hyvä lisäkanava on upotettu osaksi PlusTV:n antennitalouspakettia, jossa asiakas pakotetaan ostamaan koko kanavanippu. Paketin kanavat ovat kuitenkin monilla mukana mm. Canalin tarjonnassa. Jos asiakas haluaa seurata mielikanaviaan, hänen tulee hankkia lukuisia maksu-tv-paketteja ja yhteishinta nousee pian lähelle sataa euroa kuukaudessa.

PlusTV:n asiakkaan tulee ostaa koko kanavanippu 19,90 kuukausihintaan. Kanavanipun pakkosyöttö perustuu Urheilukanavan ja PlusTV:n väliseen kumppanuuteen, joka on tuonut antennitalouksiin uuden, sinällään laadukkaan URHEILU+KANAVAn 3. kesäkuuta alkaen. PlusTV:n peruspakettia on Suomessa ostanut vain noin 150 000 asiakasta.

Urheilukanava on tehnyt selvästi huonon ratkaisun liittoutuessaan PlusTV:n kanssa. Plussa-kanava näyttää kuitenkin hyviä ohjelmia, kuten esimerkiksi huippuluokan kiekkotrilleri Kärpät-Frölunda. Joukkueet ratkaisevat 8.9. kumpi on Pohjolan mestari. Nyt tämäkin herkkupala jää näkemättä tuhansilta faneilta kanavan virheellisen toiminnan takia. Katsojan pitää saada ostaa Urheilu+Kanava yksittäisesti, ilman kanavanippua.

PlusTV on suomalainen maksu-tv-palveluntarjoaja. PlusTV:n digitaalinen kanavatarjonta koostuu halutuimmista suomalaisista ja kansainvälisistä tv-kanavista. Kanavavalikoimaan kuuluvat urheilua näyttävät Eurosport, URHEILU+KANAVA, miehille suunnattua ohjelmaa ja urheilua näyttävä MTV3 Max, lastenkanavat Nickelodeon ja Subtv Juniori, viihdekanavat Music Television, Subtv Leffa ja DIGIVIIHDE sekä faktaa ja dokumenttiohjelmistoa sisältävät MTV3 Fakta ja Discovery Channel. Lisäksi palveluun kuuluu ruotsinkielinen SVT Europa.
Näistä puolet näkyy kuitenkin myös Canalilla, jolla on paljon enemmän katsojia kuin Urheilukanavalla.

PlusTV-paketin kanavien katsomiseen tarvitaan Conax-kortinlukijalla varustetun antennidigiboksi (DVB-T). Mutta esimerkiksi Canalin kortille PlusTV:n pakettia ei voi saada. Asiakas pakotetaan melkoiseen korttirulettiin, jos haluaa katsoa tiettyjä suosikkikanaviaan.

Asiakas joutuu pyörryksiin

Maksutelevisioiden välinen kilpailu johtaa asiakkaat täysin epätietoiseksi, mikä paketti lopulta kannattaa valita, että saa mieleisensä. Tämä sekasotku ratkeaa parhaimmin, kun kanavat siirretään nettitelevisioon, josta voisi valita aina sen minkä haluaa. Sen aika on nyt. Kuka ensimmäisenä käyttää tätä hyväkseen, tulee saamaan leijonan osan maksuTV:n asiakkaista mukaan. Laajakaista nimittäin on suurissa osassa antennitalouksista.