Viihteen osuuden lisääntyminen on nostattanut Internetin tietoliikenteen kokonaismäärän huimaan nousuun Euroopassa. Euroopan IP-yhdysliikennepisteiden välittämä liikenne kasvoi
ennätyslukemaan elokuussa, ylittäen 1 terabitin (Tbps) rajapyykin. Päivittäinen yhteenlaskettu liikenteen huippuarvo euroopassa on nyt 1,2 Tbps.

“Suomessa internetin liikennemäärien kasvu on keskimääräistä
eurooppalaista tasoa, eli vuositasolla n. 70% luokkaa”, suomen IP yhdysliikennepiste FICIX ry:n puheenjohtaja Jorma Mellin toteaa. “Euroopan hyvän kasvun taustalla on laajakaistaliittymien lisääntyminen edelleen sekä verkossa vietetyn ajan piteneminen. Myös viihteen osuus tietoliikenteen kokonaismäärästä on
voimakkaassa kasvussa”, Mellin analysoi.

Euroopan kuukausittainen liikenne mitattuna liikenteen huippuarvoilla kasvoi heinäkuusta elokuuhun 15,6%. Vastaavana aikana Aasian liikennekasvu oli 5,9% ja Yhdysvaltain 8,5%. Vuosikasvua viimeisen 12 kuukauden ajalta euroopassa on kertynyt jo 71% ja kasvu on ollut koko vuoden kiivaampaa kuin millään muulla mantereella.

Tiedot perustuvat yhdysliikennepisteiden yhdistyksen Euro-IX:n keräämiin tilastoihin.