Läheskään kaikki tietoturvaohjelmistot eivät poista poista evästeitä. ”Jos tapa yleistyy, on mietittävä, voimmeko siirtyä johonkin toiseen tekniikkaan”, sanoo Msn:fin:n markkinointipäällikkö Mikko Ketola HS:lle.

Mv3.fi:n tuotepäällikkö Pasi Raassina toteaa puolestaan, että tieto siitä, kuinka monta kertaa käyttäjä on nähnyt tietyn mainoksen, on olennainen osa verkkomainontaa ja sen toimivuutta. “Kyse on siitä, miten monta kertaa mainos kannattaa näyttää ihmiselle”, hän huomauttaa HS:lle.

TNS:n Gallupista Ismo Tenkanen kertoo, että kyse on täysin laillisesta toiminnasta. Cookieta voi verrata siihen, että matkatoimisto lähettää edellisvuotisille asiakkailleen tämän talven kuvaston. Hyödynnetään asiakkaan aiempaa ostokäyttäytymistä ja muokataan markkinointia sen mukaisesti, hän toteaa.

F-Securesta tietoturva-asiantuntija Erkki Mustonen ei kuitenkaan halua kertoa HS:lle, miksi netin suurin mainoskanava Google saa vapaasti levittää evästeitä, eikä niitä poisteta. Myös Tenkanen kummastelee, miksi vain osa mainonnanhallintaohjelmista on joutunut F-Securen mustalle listalle.