Kilpailu karttaan perustuvista hakemistopalveluista netissä kiristyy, kun HS.fi on avannut “Oma kaupunki” -sivustonsa elokuussa. Koko maan kattava Eniron karttapalvelu saa pääkaupunkiseudulla nyt kovan haastajan. HS:n palvelussa kummastusta kuitenkin herättää, että HS julkaisee lukijoiden inholistaa kauppaliikkeistä.

Oma kaupunki on pääkaupunkiseudun paikallinen hakupalvelu . Siitä löytyvät mm. paikalliset tapahtumat ja menopaikat, ravintolat, ja kahvilat, julkiset palvelut, toimituksen suositukset ja paikallisuutiset sekä lukijoiden suosikkikohteet.

Sisällön eli “mestat” tuottaa lukijat. Käyttäjät voivat itse lisätä palveluun omia lempipaikkojaan ja niihin liittyviä kuvia sekä kommentoida, suositella ja äänestää suosikkipaikkojaan. Kuka tahansa voi äänestää jonkin paikan perustelematta ns. inholistalle.
Ainakin tässä vaiheessa listalla on vielä runsaasti HS:n oman toimituksen naputtelemia mestoja. Esimerkiksi Agora-ravintolalle HS-toimitus on antanut “punkka”-nimimerkillä sekä plussaa että miinusta. Onko tämä lukijoiden aktiivisuutta, voidaan kysyä.

Kuinkahan paljon yrittäjät tällaisesta epämarkkinoinnista tykkäävät, kun samaan aikaan sivusto kerää maksullisia bannereita yrityksiltä? Tarkasti sivustolta ei ilmene, mitä maksua vastaan tulee saamaan. Listaus on tällä hetkellä ilmainen.

Oma kaupunki kattaa 11 Helsingin alueen kuntaa: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi, Kerava, Järvenpää, Tuusula, Sipoo, Vihti, Nurmijärvi.

Lukijoiden kommentteja

HS.fi on avannut palvelua tukevan testiblogin, jonne lukijat voivat kirjoittaa kommenttejaan. Blogista löytyy mm. seuraavia palautteita:

-Hyvin toimiva palvelu, mutta mitä tarkoittaa “Palvelu kattaa 11 kunnan alueen pääkaupunkiseudulla.”? Pk-seudulla kun on vain neljä kuntaa.

-Helsingin kaupungin Raksa.info käyttää jo googlen karttoja. Eiköhän olisi fiksumpaa ottaa kaikkien käyttöön tämä alan yrityksen kehittämä palvelu, helsingin kaupunki ei tietääkseni ole mikään ohjelmistotalo!!

-Aivan mahtavaa!!
Laitoin mestakseni keskustan ja palveluita löytyy joku viisi. Varmuuden vuoksi kartta zoomaa roban kyttikselle…
Tämä on todella tarpeellinen palvelu

HS:n Oma kaupunki