classicLive on huippuorkesterien kansainvälisen verkoston uusi Internet-portaali, jonka ydintuotteena ovat orkesterien live-konsertit. Tv-tason kuva ja lähes cd-tason ääni edellyttävät vastaanottajaltaan vain yhden megatavun laajakaistayhteyttä. Portaalin konserttipalveluihin myydään 24 tunnin, 7 päivän ja 30 päivän lippuja, jotka ostetaan verkossa luottokortin avulla osoitteessa www.classiclive.com

classicLive-portaalin toteutuksesta ja toiminnasta vastaa suomalainen ja lahtelainen yritys Saltarello Oy kumppaninaan Tietoenator Oyj. Lippujen myynti konsertteihin luottokorttimaksulla alkaa 6.9.

Jokainen classicLive-konsertti lähetetään ensin suoratoistona Internetin kautta kaikkialle maailmaan. Nopean editoinnin jälkeen konsertin voi nähdä ja kuulla on-demand -palveluna milloin vain seuraavan kolmen viikon aikana. Ohjelmiston jatkuva uudistuminen pitääkin yllä classicLive-palvelun tilaajien mielenkiintoa portaalin tarjontaa kohtaan.

classicLive on ainutlaatuinen konsepti, joka kokoaa ensimmäistä kertaa yhteiseen portaaliin monia kansainvälisiä huippuorkestereita. Ensimmäinen classicLive-konsertti lähetetään Lahden Sibelius-festivaalilta 6. päivänä syyskuuta. Ylikapellimestari Osmo Vänskän johtamassa Sinfonia Lahden konsertissa kuullaan Sibeliuksen Kullervo-sinfonia. Festivaalin muut orkesterikonsertit sekä suurin osa Sinfonia Lahden tulevan kauden konserteista ovat myös nähtävissä portaalin sivuilla.

Toisena classicLive-orkesterina esittäytyy 25. syyskuuta ylikapellimestari Zoltán Kocsisin johtama Unkarin kansallinen filharmoninen orkesteri. Bartókin ja Brahmsin musiikin ohella konsertissa kuullaan Beethovenin 3. pianokonsertto solistinaan Aleksei Volodin.

Edellä mainittujen lisäksi aiesopimuksen classicLiven kanssa ovat tehneet Rotterdamin filharmoninen orkesteri ja Tukholman kuninkaallinen filharmoninen orkesteri. Muita mahdollisia orkesterikumppaneita tässä vaiheessa ovat Philharmonia-orkesteri Lontoosta, Mariinski-teatterin orkesteri ja Skotlannin kamariorkesteri.

”Olemme mukana tekemässä musiikin historiaa,” lausuu Géza Kovács, Unkarin kansallisen filharmonisen orkesterin pääjohtaja. ”Nykyisin kun meistä tuntuu, että klassinen musiikki on uhattuna ihmisten vain kuluttaessa aikaansa Internetin parissa, classicLive tarjoaakin miljoonille ihmisille todellisia arvoja. Olemme ylpeinä mukana tässä valikoidussa seurassa, jossa päätavoitteena on tarjota ihmisille musiikin iloa sen korkeimmalla tasolla.”

Konserttien Internet-lähetysten alkutuotannosta vastaa kukin verkoston orkesteri itsenäisesti noudattaen portaalin konserttilähetyksille määriteltyjä korkeita taiteellisia ja teknisiä laatuvaatimuksia. Portaalin peruskielenä on englanti.