Afterdawn.com -palvelu kertoo, että tuomari Yekaterina Sharapovan mukaan syyttäjä ei pystynyt esittämään oikeudelle kunnollisia todisteita siitä, että Kvasov olisi syyllistynyt mihinkään laittomaan.

Afterdawn.comin mukaan päätös oli monelle yllätys, sillä Moskovan yleinen syyttäjä haki Kvasoville vankeusrangaistusta ja syyttäjän apuna oli musiikkiteollisuuden etuja puolustava International Federation of the Phonographic Industry (IFPI). IFPI ei kuitenkaan tyydy oikeuden ratkaisuun, vaan IFPI:n edustajana toimiva Igor Pozhitkov sanoi, että päätöksestä tullaan valittamaan.

Afterdawn.com toteaa, että Kvasovin puolustus vetosi siihen, että allofmp3.com-palvelua pyörittänyt MediaServices on maksanut tekijänoikeuskorvauksia ROMS:ille, joka kerää ja jakaa tekijänoikeuskorvauksia Venäjällä. Täten palvelun toiminta oli myös laillista Venäjällä. IFPI:n mielestä ROMS ei kuitenkaan ole se taho, jolle korvaukset pitäisi maksaa ja tämän lisäksi korvaukset ovat IFPI:n edustajien mukaan olleet liian pieniä.

Afterdawn.comin juttu aiheesta