YLE on allekirjoittanut ohjelmaostosopimuksen merkittävän amerikkalaisen televisioyhtiön, HBO:n kanssa. Hankintasopimus on laajin, jonka YLE on koskaan tehnyt Yhdysvaltoihin. Ensi vuonna luvassa on lähes sata tuntia ohjelmaa HBO:lta.

Tilauspohjainen, ei-kaupallinen HBO-yhtiö tunnetaan maailmanlaajuisesti laadukkaasta, monipuolisesta ja omaperäisestä ohjelmistostaan. Amerikkalaisista tv-tuotannoista HBO:n provosoivia ja viihteellisiä ohjelmia pidetään innovatiivisimpina. Kaupallisten kanavien esittämät Sopranos (The Sopranos) ja Mullan alla (Six Feet Under) ovat yhtiön tunnetuimpia Suomessa esitettyjä sarjoja.

-Neuvottelut HBO:n kanssa alkoivat keväällä, ja niiden tavoitteena
oli entisestään monipuolistaa yhtiömme kansainvälistä tv-ohjelmistoa, YLEn kansainvälisen ohjelmahankinnan päällikkö Ingegerd Pesonen kertoo.

Kolmivuotisella sopimuksella YLE sitoutuu ostamaan kaikki yhtiön
uudet tv-sarjat, minisarjat ja elokuvat. Lisäksi YLE saa sopimuksen myötä pääsyn HBO:n laajaan arkistoon. Esimerkiksi Sopranos- ja Mullan alla -sarjojen esittäminen on tulevaisuudessa mahdollista myös YLEn kanavilla.

Draamasarjojen lisäksi HBO:n tuotantoon kuuluu komediasarjoja,
tositapahtumiin perustuvia minisarjoja kuten Taistelutoverit (Band of Brothers), televisioelokuvia (As You Like It, Bury My Heart at Wounded Knee) sekä dokumentteja.

HBO:n ohjelmia aletaan esittää YLEn eri kanavilla vuonna 2008.
Niitä esitetään vuodessa vajaat sata tuntia. Tähän sisältyy mm. 2-3 draamasarjaa, 5-6 tuntia dokumentteja sekä joitakin tv-elokuvia.