AdProfit järjestetään nyt kymmenettä kertaa. Kilpailun tehtävänä on tukea tavoitteellista markkinointiviestintää. AdProfit-kilpailutöitä arvioidaan vertaamalla kampanjoiden tuloksia asetettuihin tavoitteisiin. Palkituksi voi tulla myös pienellä budjetilla toteutettu mutta sitäkin toimivampi kampanja. AdProfit-kilpailun voittajatiimit kummassakin sarjassa saavat 16 800 euron palkintosumman. Lisäksi jaetaan 2000 euron erikoispalkinto innovatiivisesta mediaratkaisusta.

Kilpailutöiden palautus lokakuun alkuun mennessä

AdProfit-kilpailuun voivat kampanjoillaan osallistua mainostajat ja/tai mainostoimistot yhteistyössä mainostajan kanssa. Sarjoja on kaksi: uutuustuotteet, -palvelut, -merkit ja uudet yritykset sekä markkinoilla jo olevat tuotteet, palvelut, merkit ja yritykset. Tämän vuoden kilpailuun voivat osallistua 15.7.2006-15.7.2007 toteutetut työt. Kilpailutyöt on jätettävä 1.10. mennessä.

Kolmivaiheinen valintaprosessi

Kilpailutöiden alkukarsinnan tekevät esituomaristot, joissa on edustettuna mainostajia, mainonnan suunnittelijoita, mediasuunnittelijoita sekä tutkimuksen, opetuksen että median edustajia. Shortlistalle päässeet kilpailutyöt tutkitaan kohderyhmää mahdollisimman hyvin vastaavalla otoksella. Voittajat valitsee alan monipuolista asiantuntemusta edustava ylituomaristo, jonka puheenjohtajana toimivat vuorovuosina AdProfit-kilpailun järjestävien yhteisöjen edustajat. Tulokset julkistetaan tammikuussa 2008.

Järjestäjinä markkinointiviestintäalan keskeiset liitot

AdProfit-kilpailun järjestävät yhteistyössä Aikakauslehtien Liitto, Mainostajien Liitto, Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL, Outdoor Finland – Suomen Ulkomainosliitto, Sanomalehtien Liitto, Suomen Radioiden Liitto, Suomen Suoramarkkinointiliitto ja Suomen Televisioiden Liitto.

Viime vuoden voittajat olivat Igglo ja Koff

AdProfit 2006 -kilpailun uutuustuotesarjan voitti Igglon “hiljainen lanseeraus” ja markkinoilla jo olevien tuotteiden sarjan Oy Sinebrychoff AB:n “Kapakkatunnelman tekee Koff”. Ylituomaristo piti kilpailun tasoa hyvänä. Vuoden 2006 ja 2007 voittajat ja shortlistalle päässeet esitellään AdProfit-kirjassa, joka ilmestyy keväällä 2008.