Suomalaisfirmoista Nokia, Kone ja Kesko pääsevät maailman hyvämaineisten yritysten 200 parhaan listalle. Reputation Instituutin yhdessä Forbes lehden kanssa tekemä laaja selvitys 600 firmasta 29 maassa osoittaa, että Nokia on vasta mainesijalla 44, mutta sen sijaan se saa ykköspaikan maailman innovatiivisimpana yrityksenä. Paras maineeltaan on ruotsalainen IKEA ja kakkosena tanskalainen Lego.

Suomalaisfirmojen näkyminen mainelistalla on vaatimatonta. Menestys on lisäksi varsin heikkoa. Koneen sijoitus on tippunut kolmella pykälällä vuodesta 2006. Koneen sijanumero on 69, laskua 43 pykälää. Kesko pääsee listalle viimeisenä eli saa 200. sijan, jossa on laskua 46 pykälää edellisvuodesta.

Ruotsalaisia firmoja 200 parhaan listalla on yhdeksän:
IKEA 1, Volvo 57, ICA 58, Scania 81, Sony Ericsson 122, Atlas Copco 127, Sandvik 139, SAS 163, Ericsson 188.

Venäläisiä firmoja on päässyt listalle 16. Paras niistä on pankki Sberbank 9. Muut ovat lähinnä isoja energiayhtiöitä, kuten Gazprom, Lukoil, Rosneft, Surguneftgas, Transneft. Lentoyhtiö Aeroflot on kiilannut sijalle 184.

Tutkimuksessa on haastateltu 60.000 kuluttajaa 29 maassa. Maineen arvioinnissa on otettu huomioon tuotteen tai palvelun laatu, innovatiivisuus, työpaikan kiinnostavuus, yleisjohtaminen, yhteiskunnallinen osallistuminen, ylimmän johdon hyvyys ja taloudellinen menestys.

Lista 200 parhaasta

Forbes-lehden juttu aiheesta