Digitaaliselle mainonnalle myönnettävät Cyber Lions -palkinnot ovat osa Cannes Lions International Advertising Festival -tapahtumaa, jota vietettiin kesäkuun puolivälissä Cannesissa. Cannes Lions -tapahtumaan osallistui tänä vuonna noin 11 000 mainonnan ja markkinoinnin huippua eri puolilta maailmaa.

”Digitaalisuus ottaa jatkuvasti vahvempaa roolia osana mainonnan kokonaistarjontaa. Ala on kypsynyt, ja mainostajat ovat todella sisäistämässä digitaalisen mainonnan voiman”, Microsoftin Online-liiketoiminnasta vastaava johtaja Steve Berkowitz sanoo.

Microsoft Digital Advertising Solutions näkyi Cannesin tapahtumassa esimerkiksi puheenvuorossa, jossa Microsoftin kansainvälisen mainosmyyntiyksikön johtaja Tom Bowman ja Centre for the Digital Future -keskuksen johtaja Jeff Cole esittelivät television ja internetin dynamiikkaa digitaalisuuden ottaessa merkittävän roolin kuluttajien arjessa.

Cannesin viikon alussa Microsoft ja Starcom Mediawest Group esittelivät tutkimuksen siitä, miten 17–35-vuotiaat eivät ainoastaan jätä mainontaa huomiotta, vaan aktiivisesti välttelevät sitä. Seminaari kasvatti mainostajien ymmärrystä kuluttajien käyttäytymisestä ja siitä, miten kuluttajat voivat olla aktiivisesti tekemisissä kuluttajien kanssa näiden mainontaa kohtaan muuttuneesta suhtautumisesta huolimatta.