Alma Media Oyj on myynyt Kainuun Sanomat Oy:n sanomalehtipainon liiketoiminnan koneineen ja kalustoineen Pyhäjokiseudun Kirjapaino Oy:lle. Asko Talven määräysvallassa oleva yritys on laajentunut voimakkaasti viime aikoina Pohjois-Suomessa.

Sanomalehtipainon nykyiset työntekijät siirtyvät uuden omistajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä kaupan astuttua voimaan 1.7.2007. Kauppa ei koske Kainuun Sanomat Oy:n arkkipainoa, joka jatkaa toimintaansa entiseen tapaan.

Kauppaan liittyen on Pyhäjokiseudun Kirjapaino solminut monivuotisen vuokrasopimuksen Kainuun Sanomat Oy:n kanssa painotoiminnan jatkamisesta nykyisessä kiinteistössä Kajaanissa. Lisäksi uusi omistaja on sitoutunut investoimaan uuteen painokoneeseen.

“Tällä ratkaisulla turvataan Kainuun Sanomat -lehden tarvitsemat painopalvelut tulevaisuudessa sekä alan työpaikat Kajaanissa”, kertoo toimitusjohtaja Matti Ilmivalta Alma Median Pohjoiset lehdet -liiketoimintayksiköstä.

“Tämä kauppa on Pyhäjokiseudun Kirjapainon historian merkittävin tapahtuma. Koemme sen luottamuksenosoituksena ja mahdollisuutena kirjapainollemme. Nyt tekemämme ratkaisu vie asioita pitkälle tulevaisuuteen”, kommentoi puolestaan Pyhäjokiseudun Kirjapainon toimitusjohtaja Asko Talvi.

Kaupan kohteena olevassa sanomalehtipainossa painetaan Alma Median lehdistä Kainuun Sanomat ja Koti-Kajaani. Lisäksi Kajaanissa painetaan Alma Mediaan kuuluvan Suomen Paikallissanomat Oy:n lehdistä Ylä-Kainuu, Kuhmolainen ja Sotkamo-lehti.