Erilaisia toimintavaihtoehtoja selvitetään
parhaillaan. Tavoitteena on yhdistää eri puolilla kaupunkia sijaitsevia toimipisteitä yhteen paikkaan. Mediakeskus tuottaa uutissisältöjä eli tekstiä, kuvaa ja ääntä. Uutisia tarjotaan lukijoille, kuulijoille ja katsojille niin Etelä-Suomen Sanomissa kuin radiossa ja verkossa.

-Konserni on pitkään etsinyt toimitiloja Lahden keskustassa. Nyt olemme onnistuneet löytämään tilat, joiden ansiosta ESS tulee näkymään katukuvassa entistä selkeämmin, kuvaa toimitusjohtaja Jukka Ottela.

ESS aikoo sijoittua Aleksanterinkatu 10:een vuokratiloihin. Esisopimus vuokrauksesta on jo olemassa, mutta asia varmistuu lopullisesti lähiviikkojen kuluessa. Tilat ovat noin 700 neliömetrin kokoiset ja niitä on useassa kerroksessa.

-Keskustaan sijoittumisella tavoitellaan parempaa vuorovaikutteisuutta lukijoiden, kuulijoiden ja asiakkaiden kanssa, painottaa Etelä-Suomen Sanomien päätoimittaja Heikki Hakala.

Yleisö voi seurata toimintaa

Mediakeskus on tarkoitus liittää tiiviseen yhteistyöhön Etelä-Suomen Sanomien päätoimituksen kanssa. Päätoimitus pysyy jatkossakin Ilmarisentiellä. Jatkuvaa yhteydenpitoa näiden kahden pisteen välillä hoidetaan nykyaikaisilla menetelmillä, näköpuhelimilla esimerkiksi.

Mediakeskukseen tulee useita laajoja näyttöruutuja eli screenejä, joista kaupunkilaiset ja ohikulkijat voivat jatkuvasti seurata ajantasaista uutisvirtaa. Yksi ruutu voi näyttää esimerkiksi urheilua ja toinen kansainvälisiä uutisia, Ottela luettelee.