Kirkasvaloksi muutettu abribus-taulu palkittiin sarjassa, jossa kilpaili kaikkiaan 5 758 ulkomainosta.

Cannes Lions -kilpailu on alan suurin ja arvostetuin mainoskilpailu, joka on vuosien saatossa paisunut mittavaksi bisnekseksi. Tänä vuonna kilpailuun osallistui yli 25 000 työtä yhdeksässä eri kategoriassa.

Joulukuussa 2006 jo toistamiseen toteutetussa kirkasvalokampanjassa kiteytyy koko Fortumin markkinointiviestinnän perusajatus “laitetaan hyvä energia kiertämään”.

Kampanjan toteutus on nerokas, sillä abribus-valomainoksessa painopinta on riisuttu tyhjäksi. Näin taulun sisällä olevat loisteputket pääsevät vaikuttamaan aivan samalla tavalla kuin mitä kirkasvalolamppukin. Tähän ajatukseen oli palkintolautakuntakin ihastunut

“Kirkasvalo kaamosmasennuksen ehkäisijänä ulkomainonnassa oli lähtölaukaus Fortumin yhteiskuntavastuuteemalle jo talvella 2005 kun kampanja toteutettiin ensimmäisen kerran. Fortum haluaa tehdä pieniä ja suuria hyviä tekoja ja kannustaa muita tekemään samoin”, sanoo Fortumin brändijohtaja Susanna Serlachius-Pressler.

Kirkasvalokampanjan on suunnitellut mainostoimisto SEK&Grey ja se toteutettiin JC Decaux´n kanssa 4.-17.12.2006 valtakunnallisesti 26 paikkakunnalla. Yhteensä valotauluja oli yli 900.