Googlen asema suomalaisten Internet-käyttäjien hakukoneena on vankka. Peräti 95 % käyttää säännöllisesti Googlea. Www.fi on toiseksi suosituin hakukone, kun 12 % käyttää sitä säännöllisesti, kolmantena Eniro.fi 8 % osuudella. Microsoftin Windows Live Search eli entinen MSN Search jää hakukoneista kuudenneksi vain kolmen prosentin osuudella.

Google on omassa luokassaan myös aloitussivuna suomalaisilla Internet-käyttäjillä. Liki kolmasosa suomalaista verkon käyttäjistä pitää Googlea aloitussivunaan, kun seuraaviksi sijoittuvat MTV3, Plaza, Msn.fi ja Elisa.net jäävät 5-6 prosenttiin käyttäjistä.

Tulokset perustuvat TNS Gallupin NetTrack-tutkimukseen, jonka avulla on seurattu säännöllisesti Internetin käytön kehitystä Suomessa jo vuodesta 1999 alkaen. Tutkimukseen haastateltiin TNS Gallupin puhelinhaastatteluilla 3000 15-79-vuotiasta vastaajaa.Tuloksia raportoidaan kahdesti vuodessa.

Yli 3 miljoonaa 15-79-vuotiasta käyttää Internetiä viikoittain,
laajakaista yli puolella kotitalouksista

Internetiä vähintään kerran viikossa käyttäviä 15-79-vuotiaita
suomalaisia on jo 3.029.000 henkilöä. Lisäksi on muistettava, että myös monet lapset käyttävät Internetiä, jolloin suomalaisten verkon viikkokäyttäjien määrä on vielä suurempi.

Internet-liittymä on nyt 68 prosentilla suomalaisista kotitalouksista, ja 53 prosentilla on laajakaista. Yhden hengen talouksissa asuvista vielä alle puolella on Internet-yhteys ja 39 prosentilla laajakaista, kun neljän hengen talouksissa asuvista jo 94 prosentilla on liittymä ja 77 prosentilla laajakaista. Kaikista lapsiperheistä 92 prosentilla on Internet-liittymä, 75 prosentilla laajakaista.

Verkon käyttötunnit ovat laajakaistaliittymien myötä myös jatkuvasti kasvaneet. Laajakaistan myötä Internetin käyttö on yhä useammin päivittäistä, ja Web-sivustoilla suomalaiset Internet-käyttäjät viettävät jo keskimäärin lähes seitsemän tuntia viikossa.