Talentumin ruotsalainen tytäryhtiö Talentum Sweden AB on ostanut Dagens Media Sverige AB:n, joka julkaisee Ruotsin johtavaa markkinointiin ja mediaan keskittyvää Dagens Media <>lehteä ja uutispalvelua www.dagensmedia.se. Joka toinen viikko ilmestyvä Dagens Media on perustettu vuonna 1998 ja yhtiön palveluksessa on 13 henkilöä. Myyjinä kaupassa ovat lehden perustajat toimitusjohtaja Henrik Meerburg, markkinointi ja myyntijohtaja Mathias Kallio sekä päätoimittaja Rolf van den Brink, jotka jatkavat lehden palveluksessa. Kauppasummaa ei julkisteta.

“Dagens Media on perustamisestaan alkaen menestynyt hyvin. Yrityskaupan tavoitteena on yhdessä nykyisen henkilöstön kanssa jatkaa lehden ja verkkopalveluiden kehittämistä nopeammassa tahdissa kuin mihin Dagens Media yksin olisi kyennyt”, sanoo Talentum Sweden AB:n toimitusjohtaja Christer Björkin.

“Talentum julkaisee Suomessa Markkinointi & Mainonta – lehteä, ja halusimme samalle toimialalle lehden myös Ruotsiin. Tämä yrityskauppa vahvistaa Talentumin toimintaa Ruotsissa, ja nyt meillä on lehdet samalla toimialueella molemmissa maissa”, sanoo Talentum Oyj:n toimitusjohtaja Juha Blomster.