Matkapuhelinkuuntelu on yhä tärkeämpi osa radion kuuntelua. Finnpanelin tuoreen tutkimuksen mukaan radiolla on viikon aikana 252.000 kännykkäkuuntelijaa.

–Mobiilimedian tulemisesta on hehkutettu paljon, mutta radiohan on jo sellainen, tiivistää RAB Finland Oy:n toimitusjohtaja Leo Rantanen.

Radiollinen matkapuhelin on nykyisin yli joka kolmannella suomalaisella, 15-24-vuotiaista jo kuudella kymmenestä. Radiollisten puhelinten osuus kaksinkertaistuu joka toinen vuosi ja tällä tahdilla noin viiden vuoden kuluttua sellainen on jo lähes kaikilla.

–Onko olemassa mitään muuta perinteistä mediaa, jolle on yhtäkkiä ilmaantunut kokonaan uusi päätelaitteiden kanta vanhojen lisäksi, Leo Rantanen kysyy.

–Radio on muutenkin media, jota seurataan vuorokaudessa ylivoimaisesti eniten. Matkapuhelinkuuntelun myötä voidaan jo sanoa, että radio on todellakin aina mukana.

Mobiilikuuntelu on mielenkiintoinen mahdollisuus myös mainostajille: kohderyhmän voi tavoittaa suoraan kaupungilta ja heillä on myös valmiiksi käytössään palautekanava, esimerkiksi erilaisiin kilpailuihin osallistumiseen.

–Radion ja kännykän yhdistelmästä voi tulla yllättävän kova juttu markkinoinnissa, Rantanen uskoo.

Varsinkin nuoret myös käyttävät kännyköittensä radioita: noin viidennes 15-24-vuotiaista kuuntelee kännykällä radiota päivittäin tai ainakin viikoittain.

Kolme kännyköissä kuunnelluinta kanavaa ovat Radio Nova, NRJ ja The Voice.