Kustantajan vaihtuessa ei liene siirtynyt rahoja mihinkään suuntaan, koska osapuolten lähettämässä tiedotteessa puhutaan vain “kustannustoiminnan siirtymisestä”.

Turvallisuus-lehti käsittelee yritysten, yhteiskunnan, ympäristön, tietojärjestelmien ja kotien turvallisuutta. Kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä lehti on suunnattu erityisesti lukijoille, jotka vastaavat turvallisuudesta omassa organisaatiossaan.

Sanoma Magazines Finland Oy on kustantanut Turvallisuus-lehteä vuodesta 1994 alkaen. Tuona aikana lehden virallisesti tarkastettu levikki on kasvanut 6.234 kappaleeseen (LT 2006), ja lehti on saavuttanut turvallisuusalalla tunnustetun auktoriteettiaseman.

Vuodesta 1985 alkaen ilmestyneen lehden julkaisuoikeudet omistavat kolme turvallisuusalan järjestöä: Finnsecurity ry, Suomen Turvaurakoitsijaliitto ry ja Suomen Vartioliikkeitten liitto ry. Järjestöt vahvistivat uuden yrityksen lehden kustantajaksi 29. toukokuuta allekirjoitetulla kustannussopimuksella.

Kustantajan vaihdon taustalla on Sanoma Magazines Finland Oy:n keskittyminen volyymiltaan suurempien lehtien julkaisemiseen.

“Neuvotteluissa nousi esille sellainen mahdollisuus, että toimituksen päätoiminen henkilökunta perustaisi lehdelle uuden kustannusyhtiön. Näin päätettiin tehdä, ja uusi yhtiömme jatkaa lehden kustantamista kesälomien jälkeen ilman katkoksia”, päätoimittaja Lauri Kotilainen kertoo.

“Turvallisuus-lehti on luovutushetkellä kaikin puolin historiansa parhaassa vedossa. ”Lehden levikki on kasvanut tasaisesti. Myös lehden ilmoitusmyynti on koko tämän vuoden vetänyt hyvin”, Sanoma Magazines Finland Oy:n lehtiryhmän johtaja Heikki Nurmela sanoo.