Parhaat arvosanat tämän kevään kirjoituksissa saavuttivat Marko R.J. Niskanen Iisalmen lyseosta ja Ilari Tapani Ahola turkulaisesta Juhana Herttuan lukiosta. Molemmat saivat yhteiskuntaopin vastauksistaan 41 pistettä.

Kolmannen palkinnon sai Anna Hartikka Hämeenlinnan aikuislukiosta. Hänet arvottiin voittajaksi viidestä 40 pistettä saaneesta yhteiskuntaopin kirjoittajasta.

Yhteiskuntaoppi oli nyt kolmatta kertaa ylioppilaskirjoitusten reaalikokeessa omana aineenaan. Yhteiskuntaopin kokeeseen osallistui noin 3 500 ylioppilaskokelasta.

Ylioppilastutkintolautakunnan jäsen, yliopistonlehtori Jan Löftsröm Helsingin yliopistosta kertoo, että aineen vastausten taso oli tänä keväänä ilahduttavan hyvä.

”Vastaukset osoittivat yhteiskunnallisten tietojen ja ajattelun taitoja. Tämän kevään kysymyksiä pidettiin onnistuneina ja olennaisiin asioihin keskittyvinä.”

Suosittuja tehtäviä olivat esimerkiksi talouskasvun myönteisten ja kielteisten puolten arviointi ja nuorten velkaantumisongelmien syiden ja seurausten pohdinta.

Sanomalehtien Liitto palkitsee ensi syksyn kirjoituksissa kaksi parasta yhteiskuntaopin vastaajaa.