Alma Media ja sen edeltäjäkonsernit julkaisivat Uutta Suomea vuodesta 1919 vuoteen 1991, jolloin lehti lakkautettiin kannattamattomana.

“Uusi Suomi on ollut merkittävä osa suomalaisen lehdistön historiaa. On hienoa, että ostajataho on halukas kehittämään tältä pohjalta uutta liiketoimintaa. Meillä ei ollut Uuden Suomen nimen käyttöön liittyviä suunnitelmia, joten nyt tehty kauppa on luonteva ratkaisu tavaramerkkien uudelleen käyttämiseksi”, sanoo Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne.

Pohjalainen-lehden toimittaja Kari Valtonen kirjoitti viime marraskuussa, että toimittajana ja kustantajana työskentelevällä Niklas Herlinillä oli palkkatuloja edellisvuonna vain 2738 euroa mutta pääomatuloja sitäkin reippaammin eli 18,2 miljoonaa euroa. Niklas Herlinin verotettava omaisuus on lähes Antti Herlinin omaisuuden luokkaa eli 8,6 miljoonaa euroa.