MTV MEDIA aloitti ohjelmien lähetykset mobiilitelevisiossa. Kanavan ohjelmat lähetetään samanaikaisesti ja muuttamattomana digi-tv- ja mobiili-tv-verkoissa.

MTV MEDIA aloitti MTV3-kanavansa jakelun obiilitelevisioverkossa 10. toukokuuta 2007. MTV3-kanavan ohjelmat lähetetään samanaikaisesti rinnakkain sekä digi-tv- että mobiili-tv-verkoissa. Lähetykset ovat kuluttajalle maksuttomia.

Mobiilitelevisioverkko avattiin viime joulukuussa, jolloin SBS Finland Oy aloitti lähetykset Voice-tv-kanavallaan ja ensimmäisenä maailmassa Enhanced Radio -lähetykset Voice-kanavallaan. Mobiili-tv-verkossa on toiminnassa MM-jääkiekon ajan myös Elisa-tv-kanava, joka lähettää Suomen
suorat ottelulähetykset. Arcada Nylands Svenska yrkeshögskolanin perustama DINA-kanava lähettää puolestaan Euroviisu-tapahtumiin liittyvää ohjelmaa mobiili-tv-verkossa.

“Mobiilitelevision tulevaisuuden kannalta on olennaista, että kaikki
tutut ja suuret tv-kanavat ovat mukana. Ilman tätä vastaanottimien kysyntä kasvaisi huomattavasti hitaammin ja edellytykset kehittää mobiilitelevisioon perustuvia uusia palveluja viivästyisivät merkittävästi. MTV3-kanavan kannalta mobiilitelevisio on tässä vaiheessa kiinnostava kokeilu ja mukava lisäjousto katsojille – paikkariippumattomuutta”, toteaa MTV MEDIAn varatoimitusjohtaja Mikko Räisänen.

Mobiilitelevisioverkko kattaa pääkaupunkiseudun laajasti

Digita vastaa DVB-H-teknologialla (Digital Video Broadcasting Handheld) toteutettavasta maanpäällisestä lähetysverkosta ja verkon kanavien hallinnoinnista verkko-operaattorina.

”Mobiilitelevisioverkko avattiin joulukuun alussa kaupallisesti. Verkko kattaa laajasti pääkaupunkiseutua lähiympäristöineen sekä Turun ja Oulun alueen eli yli 25 prosenttia suomalaisista. Tampereen alueen verkko avataan analogisen television sulkemisen jälkeen syksyllä 2007, jolloin mobiilitelevisioverkko kattaa jo 32 prosenttia suomalaisista. Joulukuun alussa 2007 verkon peitto on jo 40 prosenttia”, sanoo Digitan Media
Solutions -liiketoimintayksikön johtaja Timo Kiiskinen.

Mobiilitelevisio yhdistää kahden eri verkon eli DVB-H-pohjaisen
televisioverkon ja mobiiliverkon palvelut samaan päätelaitteeseen.
Mobiilitelevisio mahdollistaa näin alusta alkaen myös vuorovaikutteiset palvelut. Loppukäyttäjälle mobiili-tv-verkon palvelut tarjoavat esimerkiksi tv- ja radiolähetyksiä, pelejä ja vuorovaikutteisia palveluja.