Monsterissa huhtikuussa toteutettu kysely osoittaa, että monet työntekijät tasapainottelevat työajalla työnteon ja henkilökohtaisten toimien välillä. Suurin osa eurooppalaisista surffaa internetissä ja lähettää tai vastaa henkilökohtaisiin sähköposteihin työpäivän aikana.

Unkarilaiset työntekijät käyttivät eniten tietokonetta henkilökohtaisiin tarkoituksiin, 48 % heistä surffasi internetissä työaikana. Eniten henkilökohtaista sähköpostia työaikana käyttivät saksalaiset (24 %), kakkossijalla olivat espanjalaiset sekä suomalaiset 22 %:lla.

Eurooppalaisista 24 % vastasi kuluttavansa aikaa “chattaillessa” muiden työntekijöiden kanssa. Kyselyyn vastanneista ranskalaisista 38 % sanoi käyttävänsä enemmän aikaa “chattailuun” kuin muihin henkilökohtaisiin aktiviteetteihin. “Chattailu” on myös englantilaisten ja irlantilaisten suosiossa, lähes kolmasosa harrastaa sitä eniten työajalla.

Muita työajalla tehtäviä henkilökohtaisia aktiviteetteja olivat tupakkatauot sekä henkilökohtaisiin puheluihin vastaaminen. Yllättävää on, että vain 7 % kertoi pitävänsä henkilökohtaisia puheluita yleisimpänä työajalla tapahtuvista henkilökohtaisista aktiviteeteista. Näyttää siltä, että “chattailu” on suositumpaa kuin puhelimessa puhuminen.

Viimeisimmän Monster -kyselyn tulokset perustuvat kävijöiden vastauksiin ajalla 3.-17.4.2007. Kyselyyn vastasi 10 085 työntekijää ympäri Eurooppaa.