YLEn Historian rakkaustarina tv-spotti voitti hopeaa Promax / BDA 2007 mainoselokuvakilpailussa Berliinissä. Se kilpaili yhdessä kovimmista sarjoista, parhaasta käsikirjoituksesta. Palkitun teoksen on kirjoittanut Mayreth Söderholm ja ohjannut Tero Kinnunen. Kuvaajana toimi Juha Leskelä, lavastajana Julia Tallgren, säveltäjänä Sakari Salli ja tuottajana Teija Korkeamaa.

Sarjassa jaetaan vain kaksi palkintoa, kultaa voitti TELENET/ PRIME mainoksellaan ”Oscars 2006”. Promaxin finaaliin valittiin seitsemän työtä satojen kilpailijoiden joukosta. Promax / BDA on suurin kansainvälinen organisaatio markkinoinnin ja mainonnan ammattilaisille sähköisessä mediassa. Sen jäsenistöön kuuluu yli 4000 tuotanto- ja tv-yhtiötä 65 eri maasta.

Historian rakkaustarina -mainos oli osa kampanjaa, jolla mainostettiin YLEn historian teemavuotta 2006.

Kuten YLEn ohjelmistoon valituissa dokumenteissakin, mainoksen tavoitteena oli tuoda esiin ihminen historiallisten tapahtumien takaa. Välittää katsojalle tunteet ja kärsimys, joiden juuret ovat menneisyydessä.

Mainoksen toivottiin avaavan keskustelun, pian unohduksiin painuvien, yksilön muistojen tärkeydestä. Vanhojen, sota-ajan nähneiden, silmien kautta jätettiin kysymys vailla vastausta – opimmeko me koskaan?

Kampanja oli menestys. YLE avasi kampanjaan liittyvän Historian näkijät –sivuston, jossa yleisöllä oli mahdollisuus jakaa kokemuksiaan esitetyistä ohjelmista, sekä omakohtaisista historiaan liittyvistä muistoista.