Sulake osti IRC-Gallerian – suomalainen menestystarina kansainvälistetään

Sulake Corporation Oy on ostanut IRC-Galleriasta tunnetun Dynamoid Oy:n koko osakekannan.

Yrityskaupan myötä Dynamoid siirtyy kokonaisuudessaan Sulake-konsernin omistukseen. Dynamoidin 27 työntekijää jatkavat tytäryhtiön palveluksessa. Yrityskauppa toteutettiin osakevaihtona.

Suomessa Sulakkeen virtuaalimaailma Habbossa ja Dynamoidin IRC-Galleriassa vierailee joka viikko yhteensä yli miljoona käyttäjää.

Sulakkeella on tällä hetkellä omat toimistot ja paikallinen organisaatio 19 maassa, yli 150 maksukanavaa 32 maassa sekä merkittäviä jakelu- ja markkinointikumppanuuksia eri puolella maailmaa. Tavoitteena on viedä IRC-Gallerian yhteisökonsepti tarkkaan valikoituihin maihin näitä hyödyntäen. IRC–Gallerian paikalliset versiot on jo avattu Venäjälle, Viroon, Liettuaan ja Saksaan.

”Sulakkeen tavoitteena on rakentaa globaali internet-yhtiö, joka keskittyy virtuaalimaailmoihin ja online-yhteisöihin. Tarjoamme palveluja ja viihdettä eri kohderyhmille ja erilaisiin tarpeisiin. Dynamoidin palvelut ja osaaminen sopivat tähän tavoitteeseen loistavasti”, kommentoi Sulakkeen toimitusjohtaja Timo Soininen.

Pohjoismaiden suurin sivusto: 2,2 miljardia sivulatausta kuukaudessa

Dynamoidin tunnetuin tuote, IRC-Galleria, on Suomen suurin internet-yhteisö, jossa käy viikoittain yli 850 000 erillistä käyttäjää (TNS Metrix). Galleriayhteisössä on yli 415 000 rekisteröitynyttä jäsentä. Palvelu kerää huimat 2,2 miljardia sivulatausta kuukaudessa, tehden siitä Pohjoismaiden ladatuimman ja yhden maailman aktiivisimmista yhteisöistä.

IRC-Galleriaan rekisteröityneet käyttäjät voivat muun muassa esitellä valokuviaan ja kommunikoida keskenään lukuisin eri tavoin. Palvelun käyttäjien keski-ikä on noin 19,5 vuotta ja yli puolet rekisteröityneistä on täysi-ikäisiä. IRC-Gallerian peruskäyttö on ilmaista, mutta käyttäjillä on myös mahdollisuus hankkia maksullisia lisäpalveluita. IRC-Galleriaa voidaan käyttää myös mobiililaitteilla WAP-osoitteessa wap.irc.fi.

Dynamoid Oy on pääasiassa IRC-Gallerian liiketoimintaa varten vuonna 2003 perustettu yritys, jonka liikevaihto päättyneellä tilikaudella oli noin 2 miljoonaa euroa. Yrityksessä työskentelee 27 henkilöä. Suomen lisäksi Dynamoidin IRC-Galleria -konsepti on avattu myös Saksassa, Venäjällä, Virossa ja Liettuassa. Yhtiön portfolioon kuuluu myös World of Warcraft -nettipelin pelaajille suunnattu Dark Portal.