Elokuvakanava Silver starttaa Suomessa Canal Digitalin välittämänä. Kanava tarjoaa niin Amerikan independent-ohjaajien elokuvia kuin Aasian, Euroopan ja Pohjoismaiden elokuvatuotannon parhaimpia paloja.

Canal Digitalin ja ruotsalaisen NonStop Television AB:n kumppanuus tuo Silver-kanavan elokuvat katsojien ulottuville Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa toukokuusta alkaen. Suomessa kanava nähdään Canal Digitalin satelliittivälitteisissä Perhe- ja Viihde-kanavapaketeissa.

Kevään aikana katsoja voi herkutella muun muassa katsomalla huippuohjaajien kuten Quentin Tarantinon, Woody Allenin, David Lynchin, Robert Altmanin, Pedro Almodóvarin, Krzysztof Kieslowskin ja Claude Chabrolin elokuvia.

Silver lähettää elokuvia 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa. Ne on tekstitetty suomeksi eivätkä mainoskatkot häiritse elokuvan ystäviä.

Kanavan syksyllä myös HD-lähetyksenä

Silver starttaa teräväpiirto- eli HD-lähetyksinä Suomessa tämän vuoden syyskuun alusta alkaen, jolloin lähetykset käynnistyvät kaikissa Pohjoismaissa osana Canal Digitalin HD-tarjontaa.

“Olemme tyytyväisiä siitä, että saimme tämän laatuelokuvien kanavan valikoimaamme”, sanoo Canal Digital Finlandin toimitusjohtaja Jyri Timonen. “Canal Digital on myös teräväpiirtolähetysten kehityksen kärjessä Pohjoismaissa. Syksyllä käynnistyvä Silver HD on ensimmäinen elokuvia vuorokauden ympäri näyttävä HD-kanava Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Se täydentää monipuolista HD-kanavavalikoimaamme.”