TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry on yhteistyökumppaniensa kanssa kehittänyt uuden tietotekniikkaan, tietoyhteiskuntavalmiuksiin ja tietotyöhön liittyvän TIETY – Tietotyötutkinnon.

Tutkinnossa keskitytään ohjelmistojen toiminnallisuuksien sijaan tekniikan soveltamiseen työprosesseissa ja uusien työkäytänteiden omaksumiseen. TIETY- Tietotyötutkinto tulee täydentämään nykyisiä Tietokoneen käyttäjän ajokortti -tutkintoja.

Mukana piloteissa ovat olleet mm. Matkatoimisto Oy Arean matka-asiantuntijat, Suomen Museoliiton museoasiantuntijat, Efekon kouluttamana Tunturi-Lapin neljän eri kunnan
kunnantyöntekijät, AEL:n tekniset sihteerit, TJS-Opintokeskuksen
kouluttamana Valion ja Sinebrycoffin sihteerit ja assistentit sekä KSL:n ja TSL:n kouluttamana Kemira GrowHown tuotantohenkilökuntaa Harjavallan tehtaalta. Maaliskuun 2007 loppuun mennessä uuden tutkinnon on suorittanut jo 132 henkilöä.