Rupert Murdochin johtama News Corp. ja NBC Universal aikovat perustaa videoita verkossa levittävälle YouTubelle kilpailevan web-sivuston, jolla jaetaan TV-viihdeohjelmia sekä elokuvia. Kuluttajat voivat lisäksi jakaa clipsejä ystävilleen, kertoo Los Angeles Times.

YouTuben omistaa Google Inc, joka maksoi palvelun hankinnasta viime marraskuussa 1,65 miljardia dollaria.

News Corp. ja GE Electricsin omistama NBC muodostavat yhteenliittymän, jolla on sopimus Yahoon, Micrrosoftin, Time Warnerin ja MySpacen kanssa videoiden välittämisestä näiden kautta sadoille miljoonille katsojille.

Yhteenliittymä haluaa valvoa, miten niiden videoita näytetään verkossa. Lisäksi ne pyrkivät saamaan osansa verkkomainoksien tuloista, joista Google kerää tänä vuonna yksinään peräti kolmanneksen Emarketer-tutkimuslaitoksen mukaan.