Mainostoimisto Publicis Helsingissä on aloittanut uusi luova johtaja, Torontosta Suomeen muuttanut Anthony Wolch. Wolchin ohella Publicis Helsinkiin on viime kuukausien aikana rekrytoitu toistakymmentä markkinointiviestinnän ammattilaista.

Wolchin luova tie on kulkenut Vancouverin, Lontoon ja Toronton opintojen jälkeen useampien mainostoimistojen kautta Publicis-ryhmään, joista Publicis Toronto toimi työnantajana viimeisten viiden vuoden ajan.

“Uskon Publicis Helsingin luovuuden nälkään ja asenteeseen sekä omaan kykyyni ruokkia molempia. Meillä on asiakkaina maan tunnetuimpia brändejä, joten mahdollisuudet ja ainekset maailmanluokan markkinointitekoihin yhdessä kumppaneidemme kanssa ovat olemassa. Samalla olemme viemässä eteenpäin Publicis-ryhmän kansainvälisesti tunnustettua, strategista ja näkemyksellistä mainontaa”, sanoo Anthony Wolch.

“Olen kotoisin Winnipegistä, joten sopeutuminen samankaltaiseen ilmastoon ja kaupunkiin ei tuota minkäänlaisia vaikeuksia. Tämä on fantastinen, elävä kaupunki, joka on täynnä luovia mieliä, ja hyvää vodkaa”, muotoilee Wolch ajatuksensa ensimmäisten viikkojen kokemuksistaan.

Wolchin asiakkuuksia Iso-Britannian ja Kanadan eri toimistoissa ovat olleet muiden muassa Toyota, Wal-Mart, Pepsi, Discovery Channel, Hewlett Packard, Microsoft, Kraft ja Kellogg’s. Hänen ja hänen tiimiensä työn tuloksia ovat palkinneet mm. D&AD, THE ONE SHOW, Clio, The London Advertising Festival ja Archive Magazine.

Wolch on mukana Publicis Helsingin merkittävien asiakkuuksien mainonnan suunnittelussa alusta alkaen. Muun muassa FIMin, Aurinkomatkojen, Liikenne- ja viestintäministeriön ja Audin tiimit ovat saaneet tuta uuden kanadalaisen tuulen. Lisäksi Wolch uskoo luovaan hullutteluun.

Kaunis ei ole välttämättä isoa

Wolch on kannustanut Publicis Helsingin luovia ajattelemaan laveasti. Kaunis ei aina välttämättä ole isoa.

“Kaikille mainontaa suunnitteleville on tärkeää välillä antaa pähkähulluuden elää. Luova työ ei välttämättä vaadi luovia huveja, vaan vielä luovempia töitä”, uskoo Wolch.

Luovan irrottelun tuloksena katukuviin ovat ilmestyneet mm. Big for Men -vaateliikkeen sekä fysioterapiaa ja kiropraktiikkaa tarjoavan Backbone Clinicin mainokset.

Big for Men -vaateliike näyttäytyy kampanjassaan pitkille ihmisille. Vaateliikkeen ja Publicis Helsingin välisen yhteistyön tuloksena isoille miehille tarkoitettuja vaatteita mainostetaan vain siellä, minne isojen miesten katse yltää – eli korkeuksissa. Mainoskampanjan ovat suunnitelleet AD Sami Anttila ja copy Tomi Winberg.

Backbone Clinicin varoituskolmiot puolestaan tervehtivät Hot Lips -erotiikkaliikkeeseen eksynyttä. Ajatuksen takana on AD Risto Miettinen.

Liitteissä kuvia kampanjoiden toteutuksesta

Publicis Helsingin uusimmat markkinointiviestinnän tekijät:

Anthony Wolch – Executive Creative Director
Teea Laitio – AD
Janne Pirinen – copywriter
Marita Kotilainen – tuotanto-AD
Hannele Salminen – tuotanto-AD
Mira Tuomisto – tuotanto-AD
Virpi Liekari – tuotanto-AD
Juha Siirilä – Web Designer
Tommi Viitala – tekninen suunnittelija
Päivi Ekdahl – yhteysjohtaja (aiemmin Publicis Helsingin yhteyspäällikkö)
Annika Sahlstedt – yhteysjohtaja (aiemmin Publicis Helsingin yhteyspäällikkö)
Carita Valve – yhteysjohtaja (aiemmin Publicis Helsingin yhteyspäällikkö)
Jenni Paajanen – yhteyspäällikkö
Tomi Kuuppelomäki – viestintäkonsultti
Tiina Koutajoki – viestinnän yhteyspäällikkö
Susanna Simonen – johdon assistentti