YLE TV1:ssä esitetty ohjelmasarja Ähläm sähläm sai vuoden 2006 Hella Wuolijoki -palkinnon. Kunniamaininnan saivat Mun heimo -sarjan ohjelma Tataarit ja Salt-sarjan 28. osa. Palkinnot jaettiin Isossa Pajassa 8.3.

Tänä vuonna 16. kerran myönnetyn palkinnon ja kunniamainintojen saajaehdokkaat valitsi yksimielisesti Hella Wuolijoki <>palkintoraati. Palkinnoista päätti ja ne jakoi Yleisradion tasa-arvo ja moninaisuustyön ohjausryhmä. Ehdolla oli 19 radio- ja televisio-ohjelmaa.

Yksitoistaosaisen Ähläm sähläm -sarjan on ohjannut ja käsikirjoittanut Aram Aflatuni ja tuottaneet Jukka Heinonen ja Kari Tervo. YLE-tuottajana sarjassa oli Riikka Heino. YLE TV1 on tilannut sarjan Tuotantoyhtiö Tarinatalo Oy:ltä.

Ähläm sähläm edistää raadin mukaan moninaisuutta luovasti, viihteen keinoin ja provosoiden. Se käsittelee etnisiä ryhmiä satiirisesti, mutta tasapuolisesti. Uudenlainen ohjelmatyyppi rikkoo rajoja ja käyttää hyväkseen kangistuneita mielikuvia.

Kunniamaininnat Mun heimo ja Salt -sarjoille

Kunniamaininnan sai kaksi ohjelmaa. Ensimmäisen sai Mun heimo -radiosarjan osa Tataarit. Sen on tilannut YleX ja toteuttanut Radio Kulttuurin dokumenttiryhmän toimittaja Katri Puro.

Raadin mielestä ohjelma kertoo tataarinuorten elämän peruskysymyksistä elävästi ja aidosti. Se mahdollistaa samaistumisen laajemminkin eri tavalla ajatteleviin ja eläviin nuoriin ihmisiin.

Toinen kunniamaininta annettiin Salt-ohjelmasarjan 28. osalle. Sen on YLE FST5:lle tuottaneet Vardagsfakta-osaamiskeskuksen toimittaja Bengt Klemets sekä toimittajat Patricia Högnabba ja Maria Sundblom Kyrkans central för det svenska arbetet -järjestöstä. Sarjan on ohjannut Jukka Rajala.

Salt-ohjelma käsittelee palkitsijoiden mukaan naisteologin seksuaalista suuntautuneisuutta rohkealla ja luontevalla tavalla. Naisnäkökulma näkyy ohjelmassa selkeästi. Tasa-arvokysymyksiä ohjelmassa käsitellään uudella sisällöllisellä otteella, ilman perinteisiä kaavoja.

Hella Wuolijoki -palkintoraatiin kuuluvat puheenjohtaja Mauri Vakkilainen, Mary Gestrin, Armi Kyynäräinen, Ingegerd Pesonen ja Pekka Toikka.