Automaahantuoja BMW Suomi Oy on valinnut viestintätoimistokseen Competence Communications Oy:n vuoden alusta lähtien. BMW palasi Competenceen muutaman välivuoden jälkeen.

Yhteistyö kattaa BMW- ja MINI-merkkisten henkilöautojen lehdistöviestinnän suunnittelun ja toteutuksen Suomessa. Competence Communications avustaa ja sparraa BMW Suomea mediasuhteiden luomisessa ja ylläpitämisessä sekä lehdistömateriaalin toteutuksessa ja jakelussa. Lisäksi Competence seuraa auto- ja liikennealan kehitystä ja uutisointia Suomessa.

”Valitsimme Competencen yhteistyökumppaniksemme, koska heillä on hyvät näytöt ja alan osaaminen. Lisäksi meillä on jo kokemus heidän ammattitaidostaan vuosilta 1995-2002”, sanoo BMW Suomen toimitusjohtaja Jyrki Kupila.

Vuosina 2003-2006 BMW:n lehdistöviestinnästä vastasivat eri mainostoimistot.

”Suutari pysyköön lestissään. Viestintätoimistossa osataan tehdä viestintää ja mainostoimistossa mainontaa. En laittaisi mainoskampanjaa viestintätoimiston hoidettavaksi tai viestintää mainostoimistolle”, Kupila linjaa BMW:n uusia toimistovalintoja.

Competencessa BMW:n tiimiin kuuluvat yhteyshenkilö, liikennetiimin vetäjä Kai Tarkiainen, viestinnän suunnittelija Marko Mettenranta sekä asiakassuhdejohtaja Kaija Langenskiöld. Viestintäkonsultti Kai Tarkiaisella on alan pitkä kokemus; ennen viestintätoimistouraa hän toimi pitkään muun muassa Neste Rallin projektijohtajana. Competencen muita alan asiakkaita ovat muun muassa Autoliitto, Airbus ja Rally Ireland.

–BMW:n tullessa takaisin kotiin ympyrä sulkeutuu. BMW:llä on erityinen paikka toimistomme historiassa, sillä se oli ensimmäinen asiakkaamme. Tuolloin BMW aloitti oman maahantuontinsa Suomessa. Nyt Kupilan johdolla merkki pyrkii uusiutumaan ja ansaitsee paljon paremman julkisuuskuvan kuin mitä sillä Suomessa on, sanoo asiakassuhdejohtaja Kaija Langenskiöld Competence Communicationsista.