SBS Media nousi kaupallisen radiokuuntelun markkinajohtajaksi

Finnpanelin tänään julkaisemat alkuvuoden kuuntelijaluvut osoittavat SBS Median nousseen markkinajohtajaksi kaupallisten radiokanavien kuuntelussa, SBS Media ilmoittaa.

SBS Median radiot tavoittavat tällä hetkellä 1.671.000 eri viikkokuuntelijaa. Kanavaosuus kaikesta radionkuuntelusta on 13 prosenttia. (Kansallinen radiotutkimus, KRT, tammi-helmikuu 2007)

SBS Median radioista Iskelmä jatkaa edelleen vahvaa kasvuaan. Uusi ennätys on nyt 1.049.000 eri viikkokuuntelijaa.

-Olemme todella tyytyväisiä ja haemme edelleen kasvua etenkin kanavaosuuksissa, jossa tavoitteena on olla kaupallisten kanavien ykkönen, sanoo Iskelmän ohjelmajohtaja Ari Ojala.

KISS-kanavan tilalle The Voice

KISS-radiokanava on muuttunut The Voiceksi. Muutoksen myötä Suomessa toimii ainutlaatuinen monimediabrändi, joka tavoittaa kuluttajat tv:n, radion, netin ja kännykän välityksellä. The Voice, haluaa tavoittaa 18-34 –vuotiaat suomalaiset.

-SBS Finland tunnetaan edelläkävijän roolistaan monimediamaailmassa. Raja television ja radion välillä hälvenee. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että meillä on yksi yhteinen toimitus joka tekee sisältöä The Voice-brändin televisioon, radioon, nettiin sekä mobiiliin. Seuraavaksi aiomme selvittää, miten laajennamme menestyksekkään Iskelmä-radiokanavan formaatin myös tv:n puolelle, toteaa toimitusjohtaja Leena Ryynänen.

Radio Rock lunastanut paikkansa ja
Radio Aalto kasvatti kuunteluaan naisten keskuudessa

Nelonen Median radiokanavat Radio Rock ja Radio Aalto ovat pitäneet kuuntelijalukunsa. Finnpanelin maanantaina julkistettujen KRT-lukujen mukaan Radio Rock tavoitti viikossa 720 000 suomalaista ja Radio Aalto 251 000 kuuntelijaa.

Radio Rockia kuunteli tammi-helmikuun vaihteessa viikossa 720 000 kuuntelijaa. Kuuntelijamäärien ja keskimääräisten kuunteluaikojen perusteella kanava on nyt yhtä iso kuin YleX. Radio Rockin kanavaosuus on viisi prosenttia.

”Erityisesti mieltä lämmittivät poikkeuksellisen pitkät kuunteluajat, joten Radio Rock on löytänyt uskollisen kuuntelijakunnan jo alkuvaiheessaan”, Radio Rockin ohjelmapäällikkö Sami Tenkanen toteaa luvuista.

Radio Aalto naisten kanava

Tammikuun 11. päivänä aloittanutta Radio Aaltoa kuunteli tammi-helmikuussa viikon aikana 251 000 suomalaista. Kuuntelijoista selkeästi yli puolet on kanavan naispainotteisen linjan mukaisesti naisia.

”Naisten osuus Aallon kuuntelijamäärässä on iloinen asia. Kiireen keskellä monet tarvitsevat sen pienen rentouttavan hetken arkipäiväänsä ja se kanavan parissa tarjotaan”, Radio Aallon ohjelmapäällikkö Mika Lähteenmäki sanoo tuloksista.

Nelonen Median radiokanavien eri kuuntelijoiden yhteenlaskettu määrä viikossa oli Finnpanelin tarkasteluaikana tammi-helmikuun vaihteessa 908 000 suomalaista.

Radio Rockin kuuluvuusalueella asuu 4,2 miljoonaa suomalaista. Radio Aallon kuuluvuusalueella asuu yli 3,5 miljoonaa suomalaista.

YLEn Suomi-radio ylivoimainen

Yleisradio hallitsee edelleenkin radion kuuntelua. Ylen osuus 55 prosenttia ja kaupallisten kanavien 45 prosenttia. Ylen Suomi-radio kerää 39 prosenttia kuulijoista, Ylen ykkönen 9 prosenttia, YleX viisi ja ruotsinkielinen yhden prosentin.