Elokuvasäätiö ja YLE TV1 käynnistävät Suomalainen novellielokuva -hankkeen

Suomen elokuvasäätiö ja YLE TV1 käynnistävät vuonna 2007 Suomalainen novellielokuva –nimisen hankkeen. Pyrkimyksenä on rohkaista uusia ja nousevia ammattikäsikirjoittajia, -ohjaajia ja -tuottajia tekemään persoonallisia kertomuksia Suomesta ja suomalaisista. 28 minuuttia pitkien elokuvien esityspaikka on TV1:n Kotikatsomo.

Hankkeesta kiinnostuneita tuottajia pyydetään toimittamaan ehdotuksia novellielokuviksi alla oleviin osoitteisiin 4.5.2007 mennessä. Sama tuottaja voi ehdottaa toteutettavaksi enintään kahta novellielokuvaa. Ehdotuksen tulee sisältää käsikirjoitus, ohjaajan sana, taiteellisesti vastuullisten tekijöiden ansioluettelot sekä elokuvan kustannusarvio. Novellielokuvien käsikirjoitusten on oltava alkuperäiskäsikirjoituksia.

TV1 Kotikatsomo ja Suomen elokuvasäätiö ovat valmiita rahoittamaan vuoden 2007 aikana neljä novellielokuvaa siten, että kummankin rahoittajan rahoitusosuudet ovat 85 000 € per hanke. Tuotantoyhtiö voi hakea tuotantoon muuta lisärahoitusta.