Ensimmäinen aamu-TV-ohjelma lähetettiin kokonaisuudessaan Pasilasta 3.3.1997. Lähetyksen juontajina olivat Päivi Storgård ja Seppo Toivonen. Vieraana lähetyksessä oli muun muassa silloinen pääministeri Paavo Lipponen.

Lasipalatsin studio Helsingin keskustassa otettiin käyttöön marraskuussa 1998. Lasipalatsin sijainti katutasossa antoi lähetykselle uuden ilmeen ja paremmat mahdollisuudet tehdä muun muassa haastatteluja myös kadulla. Studio uudistettiin vuoden 2005 alussa. Sen suunnitteli lavastaja Teppo Järvinen.

Suomi tutuksi kesäkiertueilla

Aamu-TV:n kesäohjelmistoon ovat alusta lähtien kuuluneet maakuntakierrokset. Ohjelmassa on käyty tutkimassa suomalaista elämää Kittilän Leviltä Helsingin kauppatorille ja Porin Jazzeilta Yleisurheilun MM-kisoihin. Ensimmäisen kesän 1997 lähetyksissä Aamu-TV kiersi seitsemän kotimaan kaupunkia.

Ohjelmia on lähetetty myös Suomen rajojen ulkopuolelta: Pietarista, Muurmanskista ja Komin tasavallan pääkaupungista Syktyvkarista. Aamu-TV on ollut mukana myös suurissa kotimaisissa tapahtumissa.

Arkiaamuina Aamu-TV:n kehyksen muodostavat uutislähetykset puolen tunnin välein. Vakiopaikalla joka aamu on erikseen suunniteltu ohjelmaosuus: aiheet vaihtelevat kulttuurista luontoon. Lapsille on oma viisiminuuttinen kello 8.25.

Aamu-TV:n Jälkiviisaat-osio aloitti viikon puheenaiheiden puntaroinnin perjantaisin vuonna 1998. Tällä hetkellä jälkiviisautta katsojille jakavat perjantaisin kello 8.45 Gustav Hägglund, Ritva Santavuori ja Ville Blåfield.

Aamu-TV:n keskikatsojamäärä kuluvana vuonna on ollut 152 000. Ohjelmaa kuitenkin ainakin vilkaisee moninverroin suurempi yleisö. Kolmituntinen ohjelma tavoittaa joka arkiaamu yli 830 000 eri katsojaa. Aamu-TV:n päällikkönä toimii Leena Pakkanen.

____