Journalistiliitto riitauttaa osaltaan Kauppalehden irtisanomiset. Journalistiliitossa potkupolitiikkaa pidetään täysin käsittämättömänä.

-Kauppalehdessä irtisanotaan väkeä vanhemmista ikäluokista, mikä muistuttaa jo rankasti ikärasismia. Samalla heitetään vuosien kokemus ja taidot lehden ulkopuolelle, sanoo Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen.

Niemisen mielestä koko yt-prosessi näytti kaikessa karuudessaan sen kuinka kovaksi työelämä on lehtitaloissakin muuttunut. Vaihtoehtoja ei haluttukaan hakea ja yt-neuvotteluista tuli pelkkää pakkopullaa.

-Taloudellisia perusteita irtisanomisille ei ole eikä tuotannollisiakaan sen enempää. Kun yt-neuvotteluja perusteltiin Kauppalehden muuttamisella monimediatoimitukseksi, onkin lopputulos nyt se, että taitaville moniosaajille näytetään ovea. Tämä vain osoittaa, että irtisanottavien lista taidettiin tehdä jo joulukuussa ennen neuvottelujen alkua, sanoo Nieminen.

Työntekijöiden neuvottelijoille irtisanottavien lista annettiin vasta maanantaina kun neuvottelut päättyivät, Journalistiliitto ilmoittaa.