Kahdeksan suomalaisittain merkittävintä urheilutapahtumaa pitää jatkossakin olla televisiossa katsottavissa maksuttomasti. Valtioneuvosto hyväksyi merkittävien urheilutapahtumien listan 22. helmikuuta.

Listalla ovat:

kesä- ja talviolympialaiset

miesten jalkapallon MM-kilpailujen avaus-, puolivälierä-, välierä- ja loppuottelut sekä Suomen maajoukkueen ottelut

miesten jalkapallon EM-kilpailujen avaus-, puolivälierä-, välierä- ja loppuottelut sekä Suomen maajoukkueen ottelut

miesten jääkiekon MM-kilpailut kokonaisuudessaan

kansainvälisen hiihtoliiton pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut

yleisurheilun MM- ja EM-kilpailut

Näistä jalkapallon MM- ja EM-kisojen avaus-, välierä- ja loppuottelut sekä Suomen ottelut on lähetettävä kokonaan suorina. Suorina pitää kokonaisuudessaan lähettää myös miesten jääkiekon MM-kisojen välierä- ja loppuottelut sekä Suomen joukkueen ottelut. Muut listan tapahtumat voi lähettää kokonaan tai osittain joko suorina tai nauhoitettuina.

Listalle on otettu urheilutapahtumat, joilla on perinteisesti ollut paljon katsojia ja ne ovat herättäneet yleisön kiinnostusta jo ennakkoon. Lista pyrittiin pitämään mahdollisimman suppeana. Yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien listan laatiminen perustuu EU:n televisiodirektiiviin.

Valmistelun aikana keskusteltiin myös naisten arvoturnauksien ja paraolympialaisten lisäämisestä listalle. Näitä tapahtumia ei kuitenkaan otettu mukaan, koska ne eivät ole herättäneet yhtä suurta kiinnostusta eikä niillä ole ollut yhtä laajaa katsojakuntaa kuin listalla olevilla tapahtumilla.

Urheilutapahtumien lista ei velvoita televisioyhtiöitä televisioimaan tapahtumia. Asetus tulee voimaan maaliskuun alusta, eikä se vaikuta televisiokanavien jo hankkimiin lähetysoikeuksiin.

Yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien listan laatiminen perustuu EU:n televisiodirektiiviin.