Valkoinen Kaupunki saa pohjoismaisen televisioensi-iltansa Viasatilla kesäkuussa

Maksutelevisioyhtiö Viasat ja tuotantoyhtiö Solar Films aloittavat elokuvayhteistyön. Aku Louhimiehen ohjaama ja kansainvälisillä festivaaleilla palkittu elokuva Valkoinen kaupunki saa pohjoismaisen televisioensi-iltansa Viasat TV1000 -kanavalla kesäkuussa 2007. Elokuva näkyy Suomen lisäksi Ruotsin, Norjan sekä Tanskan kaikissa Viasat TV1000 -talouksissa.

”Tarjoamme TV1000 kanavillamme Suomen laajimman elokuvaohjelmiston ja panostamme nyt vahvasti sen kehittämiseen edelleen. Olen tyytyväinen Solar Filmsin kanssa alkavaan yhteistyöhön, jonka kautta viemme myös suomalaista elokuvaa osaksi koko pohjoismaista tarjontaamme”, kertoo Viasatin Country Manager Jarkko Nordlund.

”Suomalainen elokuva on elänyt vahvaa nousukautta. Valkoinen kaupunki on ensimmäinen tuottamamme elokuva, joka näytetään Viasatin kanavilla. Yhteistyö Viasatin kanssa on meille tärkeä väylä viedä kotimaista elokuvaa suuren televisioyleisön olohuoneisiin – eikä vain Suomessa vaan kaikissa Pohjoismaissa”, kommentoi Solar Filmsin markkinointijohtaja Jussi Lepistö.

Valkoinen kaupunki -elokuva liikkuu samoissa tunnelmissa kuin Louhimiehen edellinen menestyselokuva Paha maa. Elokuva syntyi Martin Scorsesen kuuluisan elokuvan Taksikuskin innoittamana, mikä näkyy päähenkilön ammatissa ja useissa viittauksissa. Elokuussa 2006 Suomen ensi-iltansa saanut elokuva voitti kansainvälisten kriitikoiden palkinnon heti ensimmäisellä festivaalilla Karlovy Varissa ja pian sen jälkeen Eropa Cinemas Label -palkinnon, jolla tuetaan palkittujen elokuvien levitystä eri maiden elokuvateattereissa. Lisäksi elokuva on saanut elokuva-alan kansainvälisen järjestön FICC:n kunniamaininnan, vaikka Suomi ei järjestöön kuulukaan.

Viasatin elokuvakanavat TV1000, TV1000 Nordic, TV1000 Family, TV1000 Action, TV1000 Classic ja TV1000 PlusOne tarjoavat Suomen laajimman elokuvasisällön. Viasatin kanavia jaetaan kaikissa Suomen kaapeliverkoissa sekä satelliitin välityksellä. Kanavien katsomiseen kaapeliverkossa tarvitaan kaapeliverkkoon sopiva digiboksi, ohjelmakortti ja Viasat-tilaus. Viasat Kulta -kanavapaketin hinta on kaapelijakelussa 23,95 euroa kuukaudessa ja satelliitissa 39,95 euroa kuukaudessa.