Kuljetuksen toimialajärjestö Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry kehittää viestintäänsä. Yhteistyökumppaniksi on valittu Viestintätoimisto Soprano. Ensimmäiseksi ryhdytään hiomaan viestinnän strategiaa.

Yhteistyön tavoitteena on kohentaa kuljetusalan työnantajamielikuvaa, kehittää mittavan etujärjestön viestintää paremmin omia jäseniä palvelevaksi ja enemmän median tarpeita ja toiveita vastaavaksi.

Kehitystyön taustoittamiseksi on tehty tutkimus eri tiedotusvälineiden toimittajille sekä SKAL:n omalle jäsenistölle. Tutkimus toteutettiin Soprano Composer – verkkotyökalulla.

-SKAL:n on taustoittavien tutkimustemme mukaan median keskuudessa tunnettu, joten meillä on hyvät lähtökohdat, SKAL:n tuore viestintäpäällikkö Kirsi Heikkilä sanoo.

Kuljetusalalla on menossa sukupolvenvaihdos, joka näkyy Suomessa paikoin jo pulana ammattitaitoisista kuljettajista. Alan mielikuva kaipaa kohennusta. Myös SKAL:n organisaatio on muutoksessa toimitusjohtaja Seppo Sainion jäädessä huhtikuussa eläkkeelle. Uusi toimitusjohtaja Iiro Lehtonen aloittaa tehtävässään 1.5.2007. SKAL:ssa on tehty pitkäjänteistä strategiatyötä, mutta järjestö kaipaa vielä toimintastrategiansa viemistä viestintään ja viestinnän strategian luomista.